Стайните растения оживяват и украсяват интериора, но декоративните им качества

...
Стайните растения оживяват и украсяват интериора, но декоративните им качества
Коментари Харесай

Така ефективно ще премахнете мушиците от растенията

Стайните растения оживяват и украсяват интериора, само че декоративните им качества избледняват, когато се появят неканени посетители в почвата им. Белите или черните мушици в цветята могат да причинят неудобства освен на растенията, само че и на техните притежатели. Експертите споделиха по какъв начин този проблем може да бъде решен благодарение на елементарни национални средства.

Водороден пероксид

Пероксидът е освен отличен антисептик, само че и инсектицид. По никакъв метод не вреди на растението, само че унищожава всички форми на живот на инсекти. За да се отървете от досадните мушици, вземете 500 мл вода и 15 мл (1 супена лъжица) пероксид. Разбъркайте усърдно и напръскайте стъблата и листата на растението, както и почвата, в която се развъждат.

Кибрит

Това е най-простият метод да им противодействате. Вземете няколко клечки кибрит (за междинен съд можете да употребявате от 5 до 15 броя), поставете ги в земята с главата надолу и поливайте растението както нормално, предлагат осведомени. Сярата ще се разтвори в земята и ще унищожи всички инсекти и техните ларви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР