Ставащото в тези дни е много полезно за демокрацията и

...
Ставащото в тези дни е много полезно за демокрацията и
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Обединените патриоти са опитомени с обществени поръчки, с комисионни, с пари

" Ставащото в тези дни е доста потребно за демокрацията и за политическото отрезвяване  - освен на ГЕРБ, само че и на техния съдружен сътрудник – „ Опитомени патриоти “, както ги назовавам аз, които са опитомени с публични поръчки, с комисионни, с пари. " Това съобщи в предаването " Преди всички " Велизар Енчев, ръководител на Движение за радикална смяна " Българската пролет ". 
 
" Истинската същина на Волен Сидеров е умелата професионална търговия с въздействие и покупко-продажба на съвести и партии, а същинската същина на Валери Симеонов се вижда таман тези дни ", добави Енчев:

" От една страна той много кардинално води борбата с един разградски олигарх, няма да сгреша в случай че кажа милиардер - господин Братя Домусчиеви, а в това време на гърба на тази кардинална борба той не напуща обединението с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, не дава даже сигнали, че ще го направи. Остава в коалиция с хора, които той назовава аморални и безпринципни, лобисти. Аз бих го оприличил на Двуликия Янус - този античен римски господ, който има две лица. Едно лице, което виждаме в този момент и което адмирираме и би трябвало да адмирираме неговата борба за осъществяване на приватизационен контракт от една българска частна компания, която си разрешава нещо извънредно брутално както в стопански, по този начин и в юридически смисъл, а в това време остава в дребната коалиция с Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, която е извънредно безпринципна, неморална, хайде да употребявам по-точната дума - мръсна коалиция, и дума не обелва по тази причина, че би трябвало да си подаде оставката като вицепремиер, в случай че тези ремонти в закона за приватизация и следприватизационен надзор минат и на второ четене. "

" С тези ремонти в закона за приватизацията Волен Сидеров - и това е огромният абсурд, това е парадокс (но в действителност при Волен Сидеров парадоксите са норма), той обслужва освен Братя Домусчиеви и им икономисва едни към 58 милиона лв. такси за неизпълнени отговорности по приватизационен контракт, само че обслужва и господин Пеевски ", добави Енчев:

" Защо тези двамата - Александров и Ревизоро и техните босове, наблягам, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, си разрешават сходно деяние? Първо, допускам, че са финансово стимулирани. Второ обаче, съгласно мен играят играта на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ. Всички знаем доста околните връзки сред братя Домусчиеви, партия ГЕРБ и най-много Бойко Борисов. Те играят тази игра изцяло умишлено, тъй като това е мръсна игра, а мръсните игри се заплащат добре, изключително в случай че цената е оставането във властта, в случай че цената е асимилиране на комисионни от военна поръчка, в случай че цената е твой регионален шеф на столица или на огромен град да свърши доста значими работи. "

Делян Пеевски е индивидът, който може би най-силно стимулира дейностите на Волен Сидеров, счита Велизар Енчев:

„ Самото задаване на въпроса за какво „ Атака “ напоследък напълно обслужва Движение за права и свободи и за какво „ Атака “ и Вътрешна македонска революционна организация ръководят с гласовете на Движение за права и свободи – в решаващи гласувания в българския парламент от една година насам Движение за права и свободи дава своите гласове на тази коалиция. Очевидно имат общи ползи – стопански, финансови и нищо друго. Да оставим тези приказки за НАТО, Европейски Съюз, еврото, русофилията и русофобията. Това са сапунени мехури за затваряне на очите на гласоподавателите. Това е за да се обърка публичното схващане и мнение. Истинската причина е кой ще усвоява милиардите от европейските фондове и фондовете, които скоро ще пресъхнат. /.../ Защо Каракачанов назначава хора на Пеевски в бордовете на военните компании? Много ясно за какво. Защото е подвластен по някакъв метод от Пеевски или тъй като чака финансови обезщетения за това свое държание. "

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР