Става практика Народното събрание да иззема функциите на изпълнителната власт.

...
Става практика Народното събрание да иззема функциите на изпълнителната власт.
Коментари Харесай

БСП с подкрепа заВъзраждане - ще сезират КС за нoвите мощности в АЕЦ Козлодуй

„ Става процедура Народното събрание да иззема функционалностите на изпълнителната власт. Поредното такова решение беше за строителството на нови нуклеарни мощности на АЕЦ „ Козлодуй ” с технологията IP 1000-технология, което към момента на никое място не рабати по света. Има една такава в Китай. Ние не желаеме България да се трансформира в опитна, пробна площадка на нови нуклеарни мощности. В тази връзка ще сезираме Конституционният съд, взаимно с сътрудниците от „ Възраждане ” и призоваваме сътрудниците от Политическа партия да поддържат настояването ни съдът да се произнесе по тази наши тъжба ”. Това съобщи Борислав Гуцанов пред публицисти в Народното събрание.

Той напомни, че 2013 година Българска социалистическа партия са събрали 780 хиляди подписа за провеждането на референдум за нуклеарната енергетика в България.  По думите им те постоянно са желали да има развиване на нуклеарната енергетика и нуклеарните мощности.

„ В Белене имаме цяло съоръжение за първи и втори силует, който е заплатен. Поради тази причина не би трябвало да се потегля към нова технология, която ще коства по-скъпо ”,допълни той.

По думите на Румен Гечев Белене е народен план, който би оказал помощ за балансирането на българската, балканската и европейската енергийна система. Той бе безапелационен, че стопирането на плана е нанесло загуби на българската стопанска система. По думите им плана Белена би трябвало да бъде приключен.  Гечев посочи, че Българска социалистическа партия поддържат и построяването на нови реактори  и на АЕЦ Козлодуй.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР