Става дума за служител на държавната администрация. Когато навършваш пенсионна

...
Става дума за служител на държавната администрация. Когато навършваш пенсионна
Коментари Харесай

Оценката за управлението на кризата е слаба

Става дума за чиновник на държавната администрация. Когато навършваш пенсионна възраст се пенсионираш. Човекът, който назначих на мястото на проф. Тодор Кантарджиев също е от института и е по негово предложение, тъй че заплаха за института няма. В това няма никаква драма. Няма нищо необичайно и извънредно не е станало. Въпросът е завършен. Това съобщи пред БТВ служебният министър на опазването на здравето доцент доктор Стойчо Кацаров. 

„ Никой не пречи на лекарите да работят, нито на професорите. Става дума за служба в администрацията. Не виждам по какъв начин пенсионирането на един човек може да води до митинги “, изясни той.

„ Персонални оценки не давам. Ценя личното достолепието на всеки и по тази причина не го върша. Оценката за ръководството на рецесията е слаба. Това стои в основата на големия брой смъртни случаи, които дадохме. Не сме имали толкоз висока смъртност от Първата международна война насам. Вече съм назначил и инспекция за това “, заяви служебният здравен министър.

„ Останалата част от щаба си работи. Ако съм желал да разтребвам, щях да го направя “, увери той.

„ Анализът, който изготвяме, ще бъде потребен и за идващия министър. Надявам се грешките, които бяха позволени, да не се повтарят “, разяснява още Кацаров. 

По отношение на болница „ Лозенец “, министърът съобщи, че тя има статут, както на всяка друга болница в страната. „ Сигналите за нередности, се потвърдиха. Освен това данните за нередности при трансплантации към този момент са предадени на Прокуратурата. Още по-тежко е ситуацията в " Александровска болница ". Друго нещо, което ме тормози са насъбраните 70 млн. лв. задължения, които ние и децата ни ще би трябвало да плащаме. Притеснително е и основаването на фондация, парите от която са давани на частни лица “, разяснява Стойчо Кацаров. 

„ Проблемът не е, че няма кой да прави трансплантации, а че няма донори. Това е рана в здравната ни система. Аз ще стартира измененията, само че няма да имам време да ги довърша. Няма да се откажа и ще отида до дъно “, закани се министър Кацаров.

По отношение на имунизацията, служебният здравен министър съобщи: „ Ние сме последни по имунизации не в последните две седмици, а откогато се вършат имунизации. Дадох приоритет на възрастните хора, тъй като те умират най-вече, отворихме още имунизационни центрове, ваксини също има. Васксините са безвредни, само че не мога да накарам никой да го направи принудително “, съобщи здравният министър.

" Явно съм рисков, откакто към този момент си извоювах правото да имам агитка пред малкия екран. Това демонстрира, че съм рисков човек, а и че съм на прав път ", сподели още Кацаров. Повод за думите му станаха дейностите на група жители, кито го причакаха до постройката на малкия екран и го освиркаха.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР