Става дума за кипърската Federal Bank of the Middle East,

...
Става дума за кипърската Federal Bank of the Middle East,
Коментари Харесай

Арестуваха сметки на руски олигарси в кипърска банка

Става дума за кипърската Federal Bank of the Middle East, заяви The Daily Beast. Този трезор попадна в полето на наблюдаване на финансовото разузнаване на щатите откакто бяха проследени преводи на съществени суми пари от него към американската финансова система.

Само за интервала април 2013-април 2014 година по този път са били вкарани в Съединени американски щати 387 милиона $. Банката се отличава с минималните си условия за бистрота на влаганите в нея средства, а Кипър е страната, в която съветските туристи, предприемачи и олигарси се усещат най-добре.

Сега Министерството на финансите на Съединени американски щати е взело под собствен надзор 23 сметки на името на съветския олигарх-милиардер Михаил Прохоров. Проучва се дали от тези сметки са изпращани пари в други региони на света и кои са получателите.

Съгласно конфиденциален отчет на Централната банка на Кипър, измежду вложителите на крупни суми в кипърската банка е и Владимир Смирнов, някогашен другар и настоятелен сътрудник на президента на Русия Владимир Путин. той към този момент е в полезрението на финансовото разузнаване поради подозрения, че негови компании перат пари в Европа.

Сред имената е и това на Александър Шишкин, член на "Единна Русия " и някогашен член на съветския Комитет по сигурност и защита. Като цяло, половината от клиентите на кипърската банка са съветски жители, демонстрират още данните от отчета.

Банката е затворена от май тази година и се води следствие за осъществяваните през нея финансови прехвърляния. Всички депозити и влогове са блокирани, само че към момента няма цялостна информация за следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР