Статуята на принцеса Даяна беше открита в градината Кенсингтън в

...
Статуята на принцеса Даяна беше открита в градината Кенсингтън в
Коментари Харесай

Уилям и Хари откриха огромна статуя на Даяна

Статуята на принцеса Даяна беше открита в градината Кенсингтън в западен Лондон от нейните синове, принцовете Уилям и Хари, оповестява РИА Новости.

Скромната гала се организира в деня на 60-ия рожден ден на принцесата в тайната градина на Потъналата градина (Sunken Garden), ситуирана до двореца Кенсингтън. В нея с изключение на принцовете взеха присъединяване членове на фамилията на Даяна, скулпторът Йън Ранк-Броудли, ландшафтният дизайнер Пип Морисън и членове на комисията по настойничество на паметника. Принц Чарлз не участва на откриването.

Малкият брой присъстващи се дължи на рестриктивните мерки поради ковид, които са в действие във Англия.

„ Днес, на деня, в който би трябвало да се отпразнува 60-ият рожден ден на нашата майка, ние си спомняме нейната обич, мощ и темперамент - качества, които я трансфораха в действие на положителното по целия свят, променяйки безчет животи към по-добро “, се споделя в изказване на херцогът и херцогинята на Кеймбридж в Туитър.

Едновременно с откриването на скулптурата, пред публиката беше показана актуализирана мемориална градина в памет на принцесата, основана от Морисън. Потъналата градина беше едно от обичаните места на Даяна в двореца Кенсингтън.

Сега в нея цъфтят обичаните цветя на принцесата - незабравки, рози, лалета, далии и лавандула. Работата по градината стартира през октомври 2019 година и беше осъществена от петима градинари, водени от Греъм Диламор, началник на имението и градините на английските кралски дворци. За хиляда работни часове градинарите са засадили 4 000 цветя.

" Това беше специфичен план за мен. Градината беше обичаното място на Даяна. Ние деликатно създадохме нов образ, разработихме схеми за засаждане, тъй че те органично да добавят статуята и да създадат градината място, което дава успокоение на гостите на двореца Кенсингтън, напомняйки за принцесата ", сподели Морисън на церемонията по откриването.

Уилям и Хари поръчаха статуята на принцеса Даяна през 2017 година. Автор на скулптурата е британецът Ранк-Броудли, основател и на профила на кралица Елизабет II, която украсява английските монети от 1998 година Инсталирането на скулптурата беше отсрочено заради пандемията от ковид.

В нощта на 31 август 1997 година Даяна, на 36-годишна възраст, почина трагично при автомобилна злополука в Париж, напомня БГНЕС

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР