Статутът на транссексуална жена от Колорадо в Канада е отменен,

...
Статутът на транссексуална жена от Колорадо в Канада е отменен,
Коментари Харесай

Статутът на транссексуална жена от Колорадо в Канада е отменен

Статутът на транссексуална жена от Колорадо в Канада е анулиран, откакто е потърсила леговище от американската просвета на оръжие и възходящата трансфобия.

36-годишната Дария Блъдуърт получи статут на емигрант през октомври 2022 година, три години откакто избяга в Канада, откакто е претърпяла принуждение и гонене заради полова си еднаквост, заяви CBC.

В решение, взето тази седмица, арбитър сподели, че Апелативният отдел на бежанците е сбъркал, като е счел, че управляващите в Колорадо не са в положение да защитят Блъдуърт от съквартирант, който тя упрекна, че я преследва - и че нейната сигурност не може да бъде обезпечена другаде.

„ От самото начало стана ясно, че това ще бъде сложна борба – да спечелим това нещо или даже да останем в Канада малко по-дълго и да не бъдем убити в Съединени американски щати “, сподели Блъдуърт пред CBC.

„ Бях необикновено благополучен, че завоювах на равнище [Отдел за обжалване на бежанци]. И също по този начин увеличи увереността ми да печеля това дело за непрекъснато, тъй като...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР