.Статия Бъдещето на историята: ..Трябва ни нова идеология, която

...
.Статия  Бъдещето на историята: ..Трябва ни нова идеология, която
Коментари Харесай

Специалната операция Шок и трепет

".Статия " Бъдещето на историята ": "..Трябва ни нова идеология, която да промени държавния бранш, правейки го самостоятелен от сегашните заинтересувани лиц а... Идеологията би трябвало уверено да предяви нуждата от преразпределение на богатствата и даване на действителен път за преустановяване доминирането на ползите на избрани групи в политикат а....Няма да реализираме готовност до тогава, до момента в който междинната класа в развитите страни... продължава да смята , че нейните ползи най-добре се пазят от свободата на пазара и слабата държавна интервенция ".

Октомври 2016 година Сп.. "   ".Статия " Политически крах или възобновяване на Америка ? ": " Преди две години потвърдих , че Америка страда от политическо гниене . Конституционната система на ограничавания и противовеси в комбиниране с партийната поляризация и появяването на добре финансирани групи води до възникването на това, което аз назовавам " ветокрация " ...... Това е състояние, при което е по-лесно да не дадеш на държавното управление да направи нещо, в сравнение с да го използуваш за богатството дело ".

Тази загниваща политическа система на неолибералния капитализъм, по думите на Фукуяма е обречена. Доналд Тръмп се опита да направи нещо положително за Америка, само че не бе му позволено. " Де факто " Съединени американски щати и груповия Запад се саморазрушават. И се мъчат да повлекат след себе си и целия свят! Всеобщо е мнението на западните " мозъчни центрове ",че капитализмът се е изчерпал като опция за развиване на международната цивилизация, че " чергата " към този момент гори от единия край и в случай че би трябвало отново, нагледно да охарактеризираме актуалното положение на световния хегемон, който към момента си мисли,че управлява света по откритите от него правила,то най-подходящ е фотоетюда от самолета със спъващия се и пълзящ по алената плюшена стълба нагоре американски президент, проявяващ голямото си предпочитание да се добере до " твърда земя " и да козирува на поставилите го на този пост подмолни властелини на света!„ Сausa perduta! “

Това, за което приказва Фукуяма през 2012 година е годно за положението на нещата в нашата страна през днешния ден , 10 години по-късно. Фактът,че към 56% от имащите право на глас българи не участватат, а 4%, вземат участие , само че гласоподават срещу всички на парламентарните избори демонстрира, че за болшинството наши жители към този момент е без значение, кой ръководи държавата– налице е незаинтересованост и омерзение към наложената от американците неоколониална, неолиберална система порядки. Тези, които отиват да гласоподават са директно или индиректно купени от партийните босове, които ги уреждат с доходоносни държавни постове, с печелене на публични поръчки, с благоволение към тях на контролните, правоохранителни и правосъдни органи, с " комфортни " условия за правене на бизнес без да се заплаща налог " облага " и обществени осигуровки и така нататък С други думи, прави се всичко за изкуственото преобразяване на тази привилигирована прослойка на малцинството в " междинна " класа и в гръбнак на " демокрацията " и неолиберализма в България , властваща към този момент над 33 години! Но към тях прибавяме и " елитните " играчи – партийните босове, междинните и огромни предприемачи и банкери – които са на директен контакт с Големия брат и които " пият вода " за многомилионните си далавери непосредствено от извора.Тук са и тези, които " не помниха " да върнат националните пари , получени посредством нароилите се след началото на прехода търговски банки. За интервала от 1990 до края на 1994 година размерът на невърнатите тъй наречените неприятни заеми е бил 281 милиарда лева, при междинен обменен курс $1:25лв. т.е. необслужваните заеми в края на 1994 година са били на стойност 11,4 млрд . Щатски долар в случай,че външният дълг на България за 45-те години социализъм, нараснал се двойно в интервала 1985-1989 година е бил по- малко от 10 млрд.$.

Целият нашенски " златен милион " , репрезентативна част на западния " златен милиард ", гласоподава аполитично , т.е. по този начин, както му подреждат босовете . Воден от личния си нарцисизъм, той е подготвен на всичко стига да резервира вечно екстензициалното за него статукво в

оазиса на лъжата и кражбата,

каквато през днешния ден е България!

Тези почитатели на мамона имат своите кумири, един от които е международния търгаш и манипулатор, 93-годишния маджарски евреин Шорош Дьорд . Неговите 27,4 млрд.долара са плод на огромната и дълга планетарна машинация,изразяваща се в печатането на пари без стойност т.е. подправени пари, за които безапелационно и непрекъснато се внушава, че са аварийна валута на света и най-сигурното платежно средство.Това е фокуса! Когато има доста пари без стойност, всичко може да бъде залагано като обеспечение , без значение дали е ликвидно – жилища, застраховки, коли, бъдещи приходи, аграрни реколти, научни открития и ненаписани романи– на практика всичко, материално и духовно, стига да е с контракт за нечие настойничество и да обслужва правилото: " Всеки жител на планетата би трябвало да е дебитор на Системата и животът му да зависи от нея! " Със своята активност Сорос десетилетия наред беззаветно служи на тази планетарна супер - система!

През 1998 година в изявление на журналиста Алекс Джонс, излъчено по американската телевизия CBS, към този момент американецът Джордж Сорос , на въпрос на водещия: " Вярвате ли в Бог? " дава отговор: " Не!Не имам вяра в Бог. Той е фиктивен от хората! " На различен въпрос на водещия: " Вярно ли е,че в интервала след 1995 години сте финансирали американските ползи на Балканите в по-голяма степен, в сравнение с самото американското държавно управление? " Сорос дава отговор: " Като участник на пазара, аз трябваше да се съпернича с цел да победя , а просто като човек аз се трежова за обществото, в което пребивавам. " На въпрос на водещия, дали е взел участие в погромите на немските окупатори над евреите в Унгария, Сорос дава отговор: " Да , аз бях на 14 години. И аз бих споделил, че тогава се закали моя темперамент ". Водещият продължава да пита: " Имахте ли възприятие за виновност? " Сорос дава отговор: " Не ! ".

В първите дни на септември т.г. от средствата за всеобща информацията разбрахме, че Джордж Сорос предава властта в неговата империя на сина си Алекс Сорос, който след това разгласи,че фирмите внезапно редуцират активността си в Европа и се концентрират в Съединени американски щати. Според европейските анализатори това решение на Сорос е подбудено основно от обстоятелството,че общественото и политическо преустрояване на страните от Централна и Югоизточна Европа наред е завършило и паричните потоци би трябвало да се насочат по други посоки. По мнението на експертите в случай че през последните 30 години голямата войска от сътрудниците за въздействие на " Открито общество " на Сорос в Европа работеха в другите Неправителствени организации,то през днешния ден те към този момент са открили

цялостен надзор над европейските държавни управления и

системата е почнала сама да се възпроизвежда

в всеобщ мащаб. Като резултат се установи, че демократичния дневен ред в новите членки на Европейски Съюз реализира отлични победи против съперниците на неолиберализма и свободния пазар – всеки непостоянен политик, който има капацитет за развиване е призимяван още при " набирането на височина ". Интересното е друго. Според Алекс Сорос, изтегляните от Европа финансови средства (за 2024 година размерът ще е към 1,5 милиарда долара) ще бъдат пренасочени за демократичното преустрояване на Съединените щати, тъй като в последните години консервативните сили в Америка стартират да дават мощен отпор на стилните демократични посоки, което ще е решаващо за резултатите в идната президентска борба.

Явно е,че щом соросоидния конгломерат се прегрупира в международен мащаб, то в околните месеци може да се чака разгръщането на генералното стълкновение сред силите на Светлината и тези на мрака!

Но има няколко знаменателни събития, които са антитеза на активността на Сорос и компания. През юни 2013 година Папа Франциск в словото си пред непознатите посланици във Ватикана сложи диагнозата: " Това, което става през днешния ден с нашия свят не е просто потребителско общество - това е тирания на парите ! Всички приказват за дявола, за заприказва и войни и светът от дълго време е в плен на " златния телец ". Ние самите, както това първи направи народът на Мойсей, го избрахме за кумир , а към този момент и децата си въвличаваме, приучавайки ги към лукс, като ги развращаваме да преследват измислената цел - безугледен блян към триумф, власт и благосъстояние " .

През юни 2016 година при визитата му във Ватикана, Папа Франциск връчи на Владимир Путин незабравим орден, съпровождайки церемонията с думите: " Този орден е сътворен от един художник през предишното столетие. Върху него е изобразен ангел, приносящ и мир, и правдивост, и взаимност, и отбрана ! "

На 25 август 2023 година по време на телемост с над 400 млади съветски християни-католици, събрали се в базаликата " Св.Екатерина " в гр. Санкт-Петербург Папа Франциск,обръщайки се към съветските младежи съобщи: " Вие сте наследници на велика Русия: на великите съветски светци, на велики държавници, на великата Русия на Петър Първи, на Екатерина Втора, на империята – величествена, образована, с велика просвета и велика човещина. Никога не се отхвърляйте от това завещание ! "

Папа Франциск е аржентинец, първият в историята понтифик от Латинска Америка, първият йезуит и първият папа, който приема името на св.Франциск от Азиси, създател на бедния медал на францисканците, прочут със своя аскетизъм и блян за другарство с елементарните хора. От първи януари 2024 година, когато семейството на БРИКС се поема от Руската Федерация, Аржентина става пълновръстен член на организацията. Срещата на водачите на БРИКС ще се организира в гр. Казан, столицата на Република Татарстан и естествения център на ислямското изповедание по съветските земи. През 922 година К убратовите българи , населявали тази територия одобряват исляма и построяват мощната Волжска България с център град Болгар. Символично е,че в БРИКС през 2024 година ще вземат участие и четири новоприети ислямски страни : Саудитска Арабия – Меката на ислямската вяра, Обединените арабски емирати, Иран и Египет, с което в новата международна организация ислямското изповедание ще има доста мощни позиции.

И за край. На 28 април т.г. в Централната военна клинична болница на МО на РФ " Александър Вишневски " в гр.Красногорск, близо до Москва

се случи знамение.

Върху остъклената част по вратите на коридорите на всичките шест етажа на болничното заведение по едно и също време се появяв ат облици на Богородица , друго позиционирани , които не могат да бъдат изтрити. За това споделя в своя телеграм-канал свещенника от РПЦ Светослав Чурканов, който към този момент над година посещава военната болница, където са настанени за лекуване доста съветски бойци, ранени по фронтовете на СВО. Той свидетелства,че обликът на Богородица се е появил в деня, когато в реанимацията на болничното заведение лекарските екипи са се борили за живота на млад съветски военнослужащ, само че за жалост не са могли да го спасят. Православният свещенник е уверен,че Пресветата Богородица е посетила болничното заведение с цел да спре страданията на момчето, което се е намирало там повече от месец в доста тежко положение. Това умозаключение се удостоверява и от пристигналият в болничното заведение духовник от известната монашеска обител " Оптина пустинь ", стареца Илий, който по думите на известния ефирен публицист и журналист Андрей Караулов е споделил: " Да, тя е идвала тук, взела е момчето с цел да не страда, а по коридорите на болничното заведение вървят доста страдащи като него момчета и тя желае да бъде с тях! " И Караулов възкликва: " Фантастика. Чудото по тази причина е знамение, тъй като не може да се изясни! Погледнете още един път. Чудо, каквото от дълго време не е имало по нашите земи. Случвали са се чудеса, изцеляващи хора от заболявания – за тях доста сме говорили и показвали. Но това е Чудо ! " (www.youtube.com/watch?v=fEvy4fbnZ5A)

N . B . Бог е с нас! Вярвайте!

сп. " Сигурност "
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР