Стативите са основен аксесоар за пособията, с които запечатвате изживявания

...
Стативите са основен аксесоар за пособията, с които запечатвате изживявания
Коментари Харесай

Какво е приложението на различните стативи за фотоапарати


Стативите са главен аксесоар за пособията, с които запечатвате преживявания за спомен или с професионална цел.

Когато поемеш по дългия креативен път на фотографа, първата стъпка е инвестицията в съоръжение. Несъмнено апаратът е основна част от него, следват обективите и всички нужни аксесоари съгласно самостоятелните потребности. При търсенето на подобаващата техника фокусът би трябвало да е и върху за фотоапарати. Те са наложителен детайл от покупката, защото обезпечават постоянна основа за бъдещите ви фотоси.

Докато запечатвате на фотоси преживяванията и обичаните си хора или домашни любимци, разчитате на улеснение и успокоение за множеството си опити и трупане на скъп опит.

Ето от кои типове стативи за фотоапарати може да избирате.
Миниатюрни модели
Тяхното име насочва по кое време могат да влязат в приложимост. Това са по този начин наречените джобни стативи за най-малките модели фотоапарати. В случаите, когато желаете да си извършите бързо селфи с компанията, те са идеални помощници.

Предимството им е, че се побират във всяка чанта или даже джоб, елементарно се слагат на масата. Някои разновидности са снабдени с гъвкави крачета и имат алтернатива да се накланят на страната, която желаете.
Евтини стативи за начинаещи
Може да опитате с тях първоначално, само че в случай че разчитате на тежък фотоапарат, няма да ви подсигуряват задоволително висока сигурност. Те нормално са пластмасови, което изключва цялостна гаранция за непоклатимост при фотоси с дълга експозиция.
Стативи от олекотени материали
Средният клас стативи съчетават елементарно преместване, издръжливост и не изключително високо тегло. Създадени са от алуминий, въглеродни нишки или други олекотени материали, като пасват на множеството типове фотоапарати, от компактни до DSLR.

По-тежките представители на устройствата за снимане обаче няма да открият нужната опора върху този жанр стативи, макар че се одобряват за добър компромис, а и са изключително удачни, когато пътувате. 
Стативи за експерти
Рано или късно феновете се трансформират в експерти, без значение каква е готовността им да трансфорат заниманието си в печеливш бизнес. Дори и единствено от време на време да откликвате да покажете уменията си на празници на близки и познати, то оборудването изисква да е на равнище. А когато се развивате и сте напълно отдадени на заниманието си, няма да усетите по кое време то се е трансформирало в освен това от занимания.

Тук място намират стативите от въглерод, магнезиева сплав или базалтово влакно. Те са твърди и тежки, което разрешава оптимално натоварване от камери и обективи. Може да са сложни за преместване, само че пък разполагат с плочи за бързо освобождение, монтажни платформи, ъгъл на краката, а цената им е изцяло оправдана и възвръщаема инвестиция.    

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР