Стастистиците, изготвящи анализи за пазара на труда и заплатите на

...
Стастистиците, изготвящи анализи за пазара на труда и заплатите на
Коментари Харесай

Статистиците изкараха розовите очила! Врачани вземали по 11 бона годишно

Стастистиците, изготвящи разбори за пазара на труда и заплатите на работещите в област Враца, още веднъж изкараха розовите очила, видя BulNews.bg.
За следващ път от териториалното статистическо бюро подават информация, че хората, трудещи се в региона, са имали извънредно положителни приходи през предходната година. Анализите им даже слагат врачани на 4-то място в страната по приходи, като преди нас се подреждат само София-град, Стара Загора и област София. Според данните врачаните стремително изпреварват по приходи Варна, Пловдив и Бургас, където хората се трудят за по към 10 000 лв..
Благоприятният разбор сочи още, че за предходната година междинната годишна брутна заплата в област Враца се усилва по отношение на 2015 година с 6.3%. Икономическите действия, при които е записано най-голямо нарастване, са „ Административни и спомагателни действия “ (40.4%), „ Търговия, ремонт на автомобилили и мотоциклети “ (20.0%) и „ Създаване и разпространяване на информация и креативен артикули, далекосъобщения “ (17.1%). Намаление се следи при „ Строителство “ с 24.7% и при „ Професионални действия и научни проучвания “- 3.7%. Средната годишна работна заплата за публичния бранш също се усилва с 6.9% и доближава 15 347 лв., а в частният бранш с 5.9 % - 7 845 лв..
Тук обаче е моментът да споменем, че в случай че от разбора на статистиците в региона се извади Козлодуй, където се намира атомната централа и където заплатите са най-високи, Враца ще удари дъното по приходи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР