Стартират проекти на обща стойност от близо 40 млн. лв.

...
Стартират проекти на обща стойност от близо 40 млн. лв.
Коментари Харесай

1 850 договора за общо 1.7 млрд. лв. са сключени към 1 юли по ОПИК


Стартират планове на обща стойност от близо 40 млн. лева за внедряване на нововъведения в български предприятия. Днес заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев връчи договорите на спечелилите претенденти по процедурата „ Разработване на продуктови и индустриални нововъведения “ по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “. По процедурата са били подадени 360 планови оферти, от които са селектирани 84, стана ясно още от неговото изявление.

“Без нововъведения, няма напредък. Това е простата максима, която движи световната стопанска система през днешния ден и темпото на тяхното внедряване ще дефинира растежа на предприятията в бъдеще ”, сподели Александър Манолев по време на церемонията. Той подчертава, че България, като част от Европейски Съюз, е изправена пред редица провокации. „ Всъщност пред тези провокации сме изправени всички – дребни и огромни икономики; страни и частни компании “, добави икономическият заместник-министър и акцентира, че еластичност, експедитивност, резистентност са едни от най-ценните качества, които един бизнес би трябвало да има, с цел да отговори на тези провокации.

„ Към 1 юни 2018 година по ОПИК са изплатени над 700 млн. лева и са подписани 1 850 контракти на обща стойност от 1,7 милиарда лева ”, заяви зам.-министър Манолев. Той акцентира, че тези числа не са триумф за Министерството на стопанската система, а за българския бизнес, тъй като тези средства се влагат за възстановяване на неговата конкурентоспособност.

Основната цел на процедурата „ Разработване на продуктови и индустриални нововъведения “ е повишаване на каузи на предприятията, които създават и популяризират продуктови и индустриални нововъведения, както и повишение на иновационния потенциал на предприятията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР