Стартиралата модернизация на системата в сектор Видеонаблюдение“ – СДВР ще

...
Стартиралата модернизация на системата в сектор Видеонаблюдение“ – СДВР ще
Коментари Харесай

КАТ ще дебне нарушители с модерни камери в София

Стартиралата рационализация на системата в бранш „ Видеонаблюдение “ – Столична дирекция на вътрешните работи ще даде по-големи благоприятни условия за надзор над водачите на МПС, показа началникът на бранша Иван Младенов. Той изясни, че системата обгръща досегашните четиринайсет зони в централна градска част на столицата, като се прибавя още едно основно кръстовище. В развой на създаване са и нови 35 пътни възела на околовръстния път на София. Камерите ще могат да разпознават регистрационните табели, като и други непозволени дейности на водачите, добави Младенов. По думите му едно от главните нарушавания, които се откриват от системата, е прекосяването на червен сигнал на светофарните уредби. Клиповете навреме се изпращат на отдел „ Пътна полиция “, където се подхващат и съответните ограничения за санкциониране на нарушителите.

Засилваме контрола на водачи, които се качват зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции и след приложимост на алкохол, добави началникът на столичната „ Пътна полиция “ комисар Николай Крушарски. Той посочи, че тестването на водачите ще може да се прави и от чиновници на Охранителна полиция на всички районни ръководства на Столична дирекция на вътрешните работи.

От Столична дирекция на вътрешните работи още веднъж приканиха участниците в пътното придвижване да демонстрират оптималната отговорност и приемливост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР