Стартира подготовка за национален протест съвместно между синдикати и работодателски

...
Стартира подготовка за национален протест съвместно между синдикати и работодателски
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати готвят протест заради скъпия ток

Стартира подготовка за народен митинг взаимно сред синдикати и работодателски организации.

Това е контрактувано след решение на управителните органи на шестте организации - АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ, КНСБ и КТ " Подкрепа ". На работната среща са участвали ръководителите на представителните на национално ниво организации и служащите и чиновниците, и на работодателите, обединени във формата " 4+2 ".

Работодателските организации и синдикатите също по този начин дружно ще изготвят ограничения за превъзмогване на проблемите в бранш " Енергетика ". Пакетът от ограничения ще е предопределен за способените институции, които следва да подхващат стъпки в областта на енергетиката с оглед продължаващото задълбочаване на проблемите в бранша и спекулативното нарастване на цената на електрическата енергия - въпроси от извънредно значение за цялото общество.

Социалните сътрудници още веднъж удостоверяват изразената от тях на 16 декември 2017 година позиция и се сплотяват към нуждата от взаимни дейности.

Припомняме, от идващия цената на електрическата енергия за бизнеса се усилва с сред 30 и 60%. Това значи, че работодателите ще бъдат изправени пред два разновидността - да редуцират разноски или да качат цените на стоките и услугите, предизвести ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Още предишния месец синдикати и работодатели оповестиха, че стартира подготовка за народен митинг сходно на този от юни месец 2016 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР