Стартира лятното училище по киберсигурност в град Пловдив. То е част

...
Стартира лятното училище по киберсигурност в град Пловдив.
То е част
Коментари Харесай

Стартира лятно училище по киберсигурност

Стартира лятното учебно заведение по киберсигурност в град Пловдив.

То е част от образованията по план CYBER4ALLStar на Европейския Цифров Иновационен Хъб „ Тракия “.

ЕЦИХ „ Тракия “ е един от четирите утвърдени цифрови хъба за България, финансирани по Програма Цифрова Европа “ на Европейската комисия и по Национална стратегия „ Научни проучвания нововъведения и цифровизация за умна промяна “.

В „ Града под тепетата “ образованията стартираха с 2 групи по 18 младежи от 8 до 11 клас от Националната комерсиална гимназия ОУ „ Паисий Хилендарски “ и ОУ „ Братя Миладинови “. В рамките на образованието участниците се срещнаха с основите на виртуализацията и минаха през редица практични занимания.

„ Стараем се да бъдем оптимално потребни и практични, желаеме да запалителен интереса на младежите. Дигитализацията към този момент не е нещо, за което приказваме в бъдеще време, тя е неизбежна, а у нас към този момент сме закъснели и би трябвало да наваксваме. Ръка за ръка с нея, обаче върви и киберсигурността. Всичко това дава голяма вероятност на младите. Особено благополучен съм от ентусиазма и вълнението на учениците, които образоваме. “, споделя Петър Кънчев, който управлява обучителните стратегии на ЕЦИХ “Тракия ”.

Лятното учебно заведение ще продължи до края на м. август, а участниците ще развият познания и умения, свързани с виртуализацията, построяването и администрирането на мрежи, етичното хакерство, ръководството на сигурността в организацията и противодействието на дезинформацията.

Лятното учебно заведение е част и от Младежката стратегия по цифрово поданство на ЕЦИХ „ Тракия “, която цели да построи общественост от младежи на възраст 14-18г., които развиват и разпространяват измежду свои връстници компетентности, свързани с киберсигурността, дейното поданство и кариерното насочване в процеса на цифрова промяна в България.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР