Стартира кампанията за събиране и рециклиране на отпадъци от хартия

...
Стартира кампанията за събиране и рециклиране на отпадъци от хартия
Коментари Харесай

Банско с кампания за рециклиране през октомври

Стартира акцията за събиране и преработване на боклуци от хартия и картон във всички учебни заведения, детски градини, хотели, заведения за хранене и кафенета в Банско. Партньор на общината е „ ЕКОПАК България “, организацията виновна за обслужването на цветните контейнери и преработването на отпадъците. Мотото на самодейността е „ Всички дружно за природата “. Целта е да се насочи вниманието на учениците, най-малките деца в детските градини, родители, учители и бизнеса към разделното събиране и преработване на боклуци. В рамките на месец октомври 2020 година В учебните заведения ще се дискутира тематиката за замърсяването на околната среда с боклуци, по какъв начин се преработват те и какъв е резултатът за природата. Целта на уредниците е да  осведомят подрастващите за екологичните проблеми - разследване от замърсяването с боклуци. На 27 и 28 октомври, всяко учебно заведение и детска градина ще провежда пункт за събиране, а бизнесът може да съобщи събраните боклуци в Общинския гараж на ул. Дунав №22.

Правилата за предаване на хартия и картон са следните:

•         Всички събрани боклуци би трябвало да са сгънати и завързани на сноп или сложени в плик по този начин, че да могат да бъдат премерени;

•         Картоните би трябвало да бъдат сгънати и готови в пакет;

•         Няма да бъдат одобрявани нечисти и омазнени хартии от хранителни артикули, санитарни хартии (салфетки, кухненски хартии и др.);

•         Няма да бъдат одобрявани остарели книги. Всяко дете, което желае да подари остаряла книга, ще може да я съобщи на 5 ноември на особено проведен за задачата пункт.

Екопак България ще обезпечи книги за най-активните участници от другите възрасти: „ Малки юначета с празни тумбачета “, „ Ти можеш да спасиш планетата “ и „ Грийн тийн “.

Всяка детска градина, която се включи и съобщи най-малко 100 кг боклуци от хартия и картон, ще получи комплекти картонени кошчета за разделно събиране.

Всеки възпитаник, донесъл над 5 кг хартия, ще получи премия - тетрадка от рециклирана хартия.

Хотелите, заведенията и магазините, които се включат и донесат най-малко 100 кг боклуци от хартия и картон, ще бъдат наградени със „ зелен “ документ от Община Банско и Екопак България.

Най-активното учебно заведение ще получи грамота!

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР