Стартира информационна дигитална кампания, в помощ на завършващите седми клас

...
Стартира информационна дигитална кампания, в помощ на завършващите седми клас
Коментари Харесай

Ново професионално образование ще има за седмокласниците във Варна

Стартира осведомителна цифрова акция, в помощ на завършващите седми клас във Варна. Целта е те да създадат осведомен избор за това, къде да продължат да учат. Още през тази седмица стартира първият стадий на самодейността и всяка гимназия в района ще има опция да показа своята визитка на страницата на РУО, оповестиха от инспектората в нашия град.

От 18 май акцията ще се разпростре в радио- и тв-ефира, където ще се излъчват серия изявленията с ръководители на учебни заведения, които ще могат да показват специалностите и изискванията в своите образователни заведения.

През актуалната година за пръв път във Варна ще бъде открита паралелка по компютърна анимация, както и нови специалности в региона на химията и шивашката индустрия.

Акцент по време на акцията ще бъдат предлаганите от образователните заведения благоприятни условия за дуално образование, към което ползата става все по-голям. Особено внимание ще бъде обърнато и на специалностите, типични за Варна, в областта на корабостроенето и корабоплаването, където има изострен дефицит на фрагменти. /chernomore.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР