Стартът на тол системата се отлага и вместо да стартира

...
Стартът на тол системата се отлага и вместо да стартира
Коментари Харесай

Тол такси по пътищата ще се събират от 1 март догодина

Стартът на тол системата се отсрочва и вместо да започва на 16 август, оттогава ще стартира единствено стартира техническата й употреба за тежкотоварни транспортни средства над 3,5 тона. Не по-късно от 1 март следващата година системата ще влезе в действие и за комерсиална употреба, по този начин от от 1 март 2020 година ще стартира събирането на таксите по пътищата.

Това предлага ГЕРБ с импортирани промени в Закона за пътищата. Те се отнасят до въвеждането на системата за електронно таксуване от разбъркан вид, изясни пред публицисти в Народното събрание Александър Ненков.

По настоящата нормативна уредба на 16 август т.г. трябваше да стартира и комерсиалната, и техническата употреба на системата.
Отлагат тол системата: Тарифите за бизнеса ще се разискват след евровота (ОБЗОР) Днес не стана ясно с какъв брой могат да бъдат понижени цените
Предложението действителното събиране на такси да стартира от март следващата година пристигнало след срещи с всички превозвачи за намиране на най-хубавия компромисен вид от позиция на тарифирането, както и обсега на пътищата, посочи Ненков. Дотогава превозвачите ще употребяват електронни винетки както и до момента.

По първичния план тарифирането трябваше да важи за автомагистралите, първокласните, второкласните и част от третокласните пътища.

В процеса на диалозите, извършени сред районното министерство, АПИ и превозвачи, се е стигнало до предложение да се изключат пътищата от трети клас и, може би, някои от втори.
Регионалният министър Петя Аврамова: От 16 август започваме проби на тол системата Това е контрактувано на срещата сред транспортния отрасъл и Министерство на регионалното развитие при премиера Борисов
Друга причина за отсрочване на комерсиалната употреба бил опитът поради проблемите с електронните винетки при започване на тази година, посочи Александър Ненков, представен от Българска телеграфна агенция.

В закона сме записали краен период за въвеждане на комерсиалната употреба не по-късно от 1 март 2020 година, акцентира Ненков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР