Стартъпи и други високотехнологични фирми ще могат да кандидатстват за

...
Стартъпи и други високотехнологични фирми ще могат да кандидатстват за
Коментари Харесай

Български фирми ще могат да кандидатстват във фонд за иновации на НАТО с бюджет 1 млрд. евро

Стартъпи и други високотехнологични компании ще могат да аплайват за финансиране през Фонда за нововъведения на НАТО, който ще е  с запас от 1 милиарда евро. Министерството на нововъведенията и растежа подкрепя развиването на нововъведенията в региона на защитата и сигурността като значим бранш, който дава добавена стойност на българската стопанска система, оповестиха от ведомството.

Фондът ще влага 1 милиард евро през идващите петнадесет години в започващи предприятия на ранен стадий, разработващи нововъзникващи и революционни технологии (дълбоки технологии).

„ Фондът на НАТО за нововъведения и Ускорителя DIANA ще дадат опция на българските започващи и високотехнологични компании да се интегрират в огромния пазар на Алианса и да се възползват от инструментите за поддръжка, които ще разрешат ускорение и подкрепяне на разработките им, които по-бързо да стигнат до пазара “, изясни зам. министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов. Той добави, че се очаква  работата на Фонда да стартира по време на срещата на върха на НАТО през юли във Вилнюс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР