Старшите лекари в Англия гласуваха да приемат подобрено предложение от

...
Старшите лекари в Англия гласуваха да приемат подобрено предложение от
Коментари Харесай

Английските старши лекари се разбраха с правителството - спират стачките

Старшите лекари в Англия гласоподаваха да одобряват усъвършенствано предложение от държавното управление за заплащането и изискванията на труд , облекчавайки част от натиска върху Британската национална здравна работа (NHS) след месеци на разрушителни стачки, предава Ройтерс.

Профсъюзът на Британската здравна асоциация (БМА) сподели в петък, че към 83% от старшите лекари, известни също като консултанти, са дали своят вот в поддръжка на предлагането при 62% изборна интензивност.

Продължава обаче обособен дълготраен спор с младшите лекари , които

Стачните дейности през последните две години усилиха натиска върху NHS, където повече от седем милиона пациенти са в описи с чакащи за болнично лекуване , което докара до хиляди анулирани часове и процедури.

Това също усили натиска върху министър-председателя Риши Сунак в годината на изборите, като от опозиционната Лейбъристка партия в изследванията на публичното мнение.

" Краят на стачните дейности на консултантите в NHS е отлична вест за пациентите ", сподели Сунак. " Това ще значи, че можем да продължим напредъка към нашата цел за съкращаване на описите с чакащи, които в този момент понижават за четвърти следващ месец. "

Споразумението за заплащането на старшите лекари, което включва промени в органа за обзор на заплатите на лекарите и нарастване с 2,85% за тези, които са били старши лекари от четири до седем години, идва, откакто старшите лекари отхвърлиха предходна оферта при гласоподаване с стеснен брой гласове през януари.

" След години на повтарящи се действителни съкращения на заплатите, породени от интервенция на държавното управление и неуспех на процеса на обзор на заплатите, консултантите се изрекоха и в този момент ясно считат, че това предложение е задоволителна първа стъпка за справяне с нашите опасения за преустановяване на сегашния спор, " сподели ръководителят на консултантския комитет на БМА Вишал Шарма.
 14 000 британци са умряли в лечебни заведения през 2023 година в очакване на незабавна помощ
14 000 британци са умряли в лечебни заведения през 2023 година в очакване на незабавна помощ

Получаването на болнично легло постоянно лишава 12 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР