Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде специално интервю за

...
Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде специално интервю за
Коментари Харесай

Саша Илич: Имаме много по-голяма класа от Сейнт Патрикс

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич даде особено изявление за клубната телевизия преди реванша на „ армейците “ против Сейнт Патрикс. Двубоят от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите е в четвъртък.

Според сръбския експерт „ алените “ имат доста по-голяма класа и могат да отстранят ирландците. Той добави, че желае да построи различим жанр на игра в ЦСКА.

„ Загубата от Сейнт Патрикс беше много тежка за нас, само че хубавото е, че имаме опция да се изправим още в четвъртък. Надявам се, че ще ги отстраняваме. Тази една седмица работа с тима беше доста значима за нас – да възстановим някои футболисти и да се подготвим още по-добре за реванша. Всяко нещо, което вършим, го решаваме дружно – целият треньорски щаб с медицинския екип и с кондиционния треньор. Взехме дружно решението, че ни е нужна една седмица единствено работа с тима, с цел да можем да се подготвим най-добре за реванша в четвъртък “, стартира Илич.

„ Най-важният урок след срещата е, че в случай че не влезем в мача по метода, по който желаеме, ще поносим избрани последствия. Мога сигурно да настоявам, че имаме по-голяма класа от показаното предишния четвъртък и че имаме капацитет да отстраняваме Сейнт Патрикс. Трябва обаче да играем по доста по-различен метод от това, което демонстрирахме предходната седмица “, продължи той.

„ Тренираме статични положения – това е един извънредно значим съставен елемент от актуалния футбол. От друга страна, Сейнт Патрикс се пази ужасно и макар че имахме 8 корнера, нямахме удар към вратата след нито един корнер. Но и те имат някои дефекти. Нашият метод на игра би трябвало да бъде доста по-различен – да ги накараме да сгрешат, с цел да можем да вкараме гол, както те съумяха в София. Искам ЦСКА да има различим жанр. Понякога съумяваме да го покажем, от време на време не “.

„ Колкото до футболистите – двама от тях таман пристигнаха, тъй че ще им би трябвало време, единствено от една седмица сме дружно. Често променям състава, тъй като играехме през три дни, не можем да издържим единствено с еднакъв състав. Затова много футболисти получиха опция да играят. Подсилихме се с двама играчи – Линдсет и Бамба, които ще бъдат на наше разположение за идващите мачове. Надявам се, че със своите качества ще ни оказват помощ да реализираме положителни резултати “.

„ Давам късмет на младите футболисти. За мен не е значимо дали някой е млад или остарял, за мен е значимо дали може да донесе качество в играта ни. Наясно съм, че младите играчи би трябвало да създадат някои неточности, защото това е част от процеса по съзряване. Със сигурност и отсега нататък ще им давам късмет, само че те би трябвало да го заслужат и по време на тренировките “.

„ Изключително огромен оптимист съм във връзка с класирането. Мисля, че и играчите са оптимисти. Но отново споделям – всичко зависи от нас. Начинът на игра би трябвало да бъде изцяло друг и в случай че в Ирландия покажем това, което чакам, ще имаме големи шансове да продължим напред “, сподели още треньорът на ЦСКА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР