Старши треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, говори непосредствено

...
Старши треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, говори непосредствено
Коментари Харесай

Ел Маестро: Желаем титлата до болка, имаме добри шансове

Старши треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, приказва директно преди началото на пролетния полусезон. Пред Българска национална телевизия наставникът сподели какви са измененията у него по отношение на първия интервал, в който води " алените " през есента на 2018 година, разяснява връзките си с управлението, почитателите и играчите, както и загатна за настройките в битката за 32-ра купа на клуба от Борисовата градина.

„ Основното по-различно съм аз. Пет години във футбола са доста време. Някои неща в клуба са разнообразни, множеството към по-добро. Основното е, че съм с пет години по-опитен. Основното е, че съм работил в пет разнообразни страни. Навсякъде си има своите характерни неща. Не тъй като в този момент съм тук, само че ще кажа, че тук е моето обичано място за работа и не е инцидентно, че се завърнах “.

„ Това не касае единствено моята работа, само че и хора преди мен – експерти, и не е правилно да разясня и да разпределям правораздаване, нашата работа е директно забележима от всички и не е нещо, което да правиш от през днешния ден за на следващия ден. Ясно е, че някои проблеми имат по-задна дата отпреди аз да дойда тук. Не се интересувам кой какво мисли, работата ни е сложна, аз работя това от 25 години. Стигнал съм на равнище в персонален проект, в което не се интересувам какво споделят хората. Само ние знаем какво се случва на Панчарево, постоянно имах вяра, че ще се надигнем и ще се върнем на победния път “.

„ 95 % са резултатите. Ако аз правя оценка работата на различен треньор или някой прави оценка мен, би трябвало да погледнем в дълбочина и бих споделил, че един треньор е сполучлив, в случай че построи различим и несравним жанр на игра. Постигнахме това, което почитателите желаят да виждат – повтаряемост на спринтовия потенциал на играчите, активност на терена и фитнес подготовка, а също и доста по-голяма интензивност от всеки един. Много е значимо да знаеш какво е твоето най-високо равнище, почитателите да разпознават елементарно кой състезател на коя позиция играе, а не всяка седмица да се чудят и в това време всеки да демонстрира жанр в играта си. Мисля, че в този момент почитателите на ЦСКА могат по-лесно да получат това, което желаят и по-рядко да са изключително сюрпризирани “.

„ Двустранното почитание и отношение е най-важното, само че когато имаш хора от разнообразни народност и бекграунд е мъчно. Не едно и също с всеки един състезател, някои от тях са по-затворени и особени. Въобще с всеки е друго, само че всичко е основано на почитание “.

„ Много от хората са си същите, има някои нови лица. В общи линии тези, които познавам са прелестни хора. С Филипов от ден на ден подобряваме връзката си, Орманджиев е доста готин и го одобрявам. Даже ни носи саралия на подготовка. Данаил Ганчев е израснал доста и е със доста по-отговорна роля от преди, в този момент на процедура той е основният човек. Аз имам безусловно 100 % независимост да взимам решения, които са отговорност на треньора, както е във всеки клуб в Европа. В България има някакво недоумение в концепцията за работа на треньора. Нещо се обърква, когато става въпрос за сключване, за привличане на играчи или продажбата им. Това не е работа на треньора, това не е моя работа. Никъде по света това не се прави независимо от треньора “.

„ Не ми е работа да разясня съдийството, а единствено играта. Моята работа е да се съсредоточвам единствено в това, което са моите отговорности. Живея в хотел самичък напълно целеустремено. Ограничил съм до най-малко обществените си контакти, тъкмо затова: с цел да се концентрирам върху работата си на терена и да препречвам всичко странично. Едно от тези неща е съдийството. Нещата, върху които нямам власт и не зависят от мен, не ме вълнуват. “

" Бих желал стилът на игра на ЦСКА да наподобява на „ хеви метъл “, само че това не е моя мисъл, а е на Юрген Клоп. Така че в случай че стилът на игра се базира на тази музика, дано кажем, че желая стилът на игра на Борусия Дортмунд “.

 

„ Всичко тук е на живот и гибел, което е въпрос на културно усещане, на медийни разбирания и не е по-различно от другите страни. Чувството обаче е, че когато загубиш в дербито на София негативното е доста повече от позитивното, когато победиш, а това не е добре. Трябва да е по друг метод. Когато победиш или когато загубиш напрежението в дните след дербито е прекомерно нагнетено. Негативното към изгубилия тим съгласно мен е несправедливо. Правят се толкоз доста материали за изгубилия, вместо за спечелилия “.

„ Нямам никакво терзание да приказвам за купата и това не е нещо ново. Разбира се, че желаеме купата и това е огромната цел. Да, това е и моя фантазия – самоуверено го споделям и нямам проблем с това. Преди да подпиша контракта си, аз чудесно го знаех без значение дали съм поел тима на 15-о място, или към този момент е първи. Това постоянно е огромната цел за ЦСКА и ще дадем всичко, с цел да я реализираме. Нашето единение, нашето голямо предпочитание, ние в действителност го желаем. Чак до болежка, тъй че каквото и да значи това, мисля че ние имаме положителни шансове. “

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР