Старши треньорът на Струмска слава - Владимир Димитров, е доволен

...
Старши треньорът на Струмска слава - Владимир Димитров, е доволен
Коментари Харесай

Треньорът на Струмска слава: Изпълнихме целта си за есенния дял от сезона

Старши треньорът на Струмска популярност - Владимир Димитров, е удовлетворен от представянето на тима през есенния дял от сезона във Втора футболни лига.

Отборът от Радомир се движи на пето място в състезание, като изостава на 6 точки Спартак Варна, който заема второто място, което дава право на директна промоция за елита.   

" Естествено, че съм удовлетворен. Това ни беше задачата – петото място. Постигнахме го, тъй че няма по какъв начин да бъда неудовлетворен. За този един месец, в който аз съм отпред на тима, изиграхме 4 мача, в които записахме 3 равенства и 1 победа, при позитивна голова разлика и нямаме загуба. Естествено, че постоянно може и по-добре, само че постигнахме повече от положителни резултати. На първо място благодаря на всички футболисти, че се вложиха оптимално и повярваха, че ние не сме по-лош тим от тези, които са преди нас в класирането ", сподели Димитров в изявление за клубния уебсайт.

Конкретните цели за пролетния дял от шампионата ще станат ясни след зимната подготовка.

" Това зависи дали ще ни изоставен хора и какви футболисти ще притеглим на техните места. Когато това се обясни и изиграем няколко контроли, ще мога да кажа каква е действителната преценка – дали ще можем повече като класиране или не. Но желая да ви обърна внимание, че Спартак (Варна) да вземем за пример, който е с най-малко 6 пъти по-голям бюджет от нашия, е единствено 6 точки пред нас! Което приказва задоволително за работата, която сме свършили ", счита Димитров.

Специалистът съобщи, че ще продължи да постанова допустимо повече млади футболисти.

" В това съм безапелационен и това е моята задача. Пред мен стои задачата оттук насетне да интегрирам колкото се може повече млади футболисти и по опция от нашата школа, с цел да натрупат нужния опит, който е скъп на техните години. За да можем следващата година да разчитаме на още повече млади момчета. Аз съм твърдо " за " младите да играят, само че няма по какъв начин това да стане от през днешния ден за на следващия ден – би трябвало време и да им се дава последователно късмет. В момента ние имаме комфорт в класирането, не сме обезпокоени и в този момент в случай че не наложим такива футболисти, няма по кое време ", сподели Димитров.

" Един треньор би трябвало да има...нека го кажа по-меко, да има храброст, с цел да постанова такива момчета. Разберете, ние няма по какъв начин да се развиваме, в случай че тези деца и юноши не получават късмет. Едно от нещата, с което се гордея, е, че дадох път на Симеон Петров в мъжкия футбол, когато бях отпред на ЦСКА 1948. Допреди това той не знаеше какво е мъжки футбол. Беше юношески национал, стигна и до мъжкия внушителен тим...Ако всеки един треньор направи нещо сходно единствено с един футболист – представете си какъв брой клуба има в България и дали няма нашият футбол най-малко малко да бъде на друго равнище! Всяко дете, всеки млад футболист има фантазии. Ние треньорите може да изпълним фантазиите на тези деца! ", добави той.

Отборът на Струмска популярност по традиция ще организира зимната си подготовка в Коларово край Петрич. Футболистите към този момент са в отмора, като имат направени самостоятелни проекти за тренировки по време на празниците. Първото занятие за новата 2024 година ще бъде на 8 или 10 януари, което ще бъде конкретизирано в допълнение.

В взаимозависимост от точната дата на началото на подготовката и тимовете, които ще бъдат в района, ще бъде направена и стратегия за контролните срещи.

До няколко дни ще стане ясно и дали ще има промени към състава, който ще стартира тренировки през януари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР