Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров говори след победата

...
Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров говори след победата
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: Смятам, че можем да играем по-добре

Старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров приказва след успеха над Шумен с 92:63 в среща от 21-вия кръг на НБЛ. Ето какво сподели наставникът на самоковци след мача:
 Рилски състезател разруши Шумен Рилски състезател разруши Шумен
„ Ние през днешния ден играхме без двама от главните ни играчи - Чавдар Костов и Димаджио Уигинс. Мисля, че другите момчета компенсираха добре неналичието им. Имаше усърдие и реализираха задачата и това, за което сме пристигнали - победа с 30 точки. На моменти имаше подценяване, може би и допуснахме доста неточности в нахлуване - механически, които против тази отбрана не трябва да се случват и е нещо, от което не съм удовлетворен.

Имахме други моменти, когато играехме бързо, нападателно в отбрана и с доста придвижване на топката в нахлуване. Имаше амплитуди в мача, само че като цяло позитивните неща бяха повече. Разбира се, макар че бием с 30 точки, считам, че можем да играем по-добре и в този момент ще имаме един интервал, в който ще възстановим, ще починем и ще работим върху тези неща, които би трябвало да подобряваме.

Поетапно караме и се фокусираме върху идващите мачове, които предстоят. Разбира се, всеки един състезател и човек от щаба и управлението, който е в тима, естествено има допустимо най-високите цели, тъй че крачка по крачка се движим ”, съобщи Хаджисотиров.

„ Постарахме се да извоюваме тази победа. Със сигурност това не е максимума ни, защото Димаджио и Чавдар липсваха в тима. Но не подценихме тима на Шумен, поради това и такава е разликата. Ние ще имаме играчи в националния тим, само че останалата част от тима ще се приготви по проект, който треньора е възнамерявал. Според мен би трябвало да продължим метода, по който играем - доста пасове, бърза игра, повече бързи офанзиви и нападателна отбрана ”, сподели Йордан Минчев, който финишира с 10 точки и 8 битки.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР