Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти потвърди, че трима

...
Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти потвърди, че трима
Коментари Харесай

Анчелоти: Ако футболист се страхува от контузии, по-добре да си седи на дивана и да гледа сериали

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти удостовери, че трима съществени футболисти - Карим Бензема, Лука Модрич и Федерико Валверде, ще пропуснат гостуването на Република България Лайпциг в Шампионска лига довечера поради мускулни контузии. Анчелоти не желае да рискува с включването на тримата в игра, с цел да не се стигне до затруднение на травмите. Макар и без тях, Реал няма да подцени мача с Лайпциг и ще опита да завоюва и да си обезпечи първото място в групата. Европейският клубен първенец, който към този момент си подсигурява място на осминафиналите, води в група F с 10 точки, четири пред втория Лайпциг и пет пред Шахтьор Донецк. Испанците се нуждаят единствено от тъждество, с цел да завоюват първото място. 

„ Целта е да изиграем добър мач, с цел да можем да си осигурим първото място и да приключим с груповата фаза. Още не е време за отмора на играчите. Защо да давам отмора на Винисиус? Той не е изтощен! ", разяснява Анчелоти на конференцията преди мача. 

Анчелоти отхвърли вид някои играчи да са разсеяни поради идното Световно състезание, което стартира след по-малко от месец. Той акцентира, че има още доста мачове през идващите три седмици и играчите му са съсредоточени върху клубните си отговорности. „ Още е рано играчите да мислят за Световното състезание. Напротив, те знаят, че би трябвало да е тъкмо противоположното, би трябвало да се стремят да стигнат до шампионата с инерция от клубната си форма. Даваме отмора на някои от тях, тъй като е по-добре да загубиш Бензема за един мач, в сравнение с за месец. "  

Федерико Валверде също ще пропусне мача в Лайпциг като защитна мярка, откакто получи удар на мускула на десния си крайник. " Контузиите са част от футбола. Ако не искаш да се контузиш, остани на дивана " е фраза, която постоянно употребявам. Никой не ми е казвал " Не желая да упражнявам, тъй като ме е боязън от травми ". Ако беше по този начин, бих им споделил да си стоят у дома, тъй като по малкия екран има доста хубави филми и сериали... ", сподели Анчелоти.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР