Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике написа нова

...
Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике написа нова
Коментари Харесай

Луис Енрике: Мбапе беше безспорен лидер на нашия отбор

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике написа нова глава в персоналната си история, откакто отстрани някогашния си отбор Барселона на четвъртфиналите на Шампионската лига.

ПСЖ водени от безспорния си водач Килиан Мбапе в профил каталунците, откакто завоюва реванша с 4:1 и с общ резултат 6:4 ще играе с Борусия Дортмунд на полуфиналите.

" Беше мъчно да се изправя против Барса на прочувствено равнище. Опитах се да управлявам страстите си. Свърших си работата и в двата мача. Надявам се да не ми се постанова още веднъж да играя с Барселона. Супер благополучен съм. Бяхме брилянтни първоначално, с прелестни първи минути. Нападателите направиха приказен мач. Резултатът е обективен ", разяснява наставникът на парижани, запитан по какъв начин се усеща след триумфа над някогашния си отбор.

" Нямам магическа топка, само че в понеделник споделих, че е допустимо да продължим към полуфиналите. Резултатът от първия мач не беше обективен. Равенството щеше да е по-честно. Знаехме, че ще има доста голове. Играчите повярваха и в това се крие щастието. Посвещавам тази победа на 3000-те последователи, които пристигнаха да ни поддържат ", съобщи Енрике.

Запитан дали Мбапе е потвърдил, че е повече от всеки път парижанин до края на сезона, испанецът отговори: " Той беше неоспорим водач на нашия тим. Той даде образец. Когато той успее да го съобщи на останалите, това се отразява на играта ни. "

Луис Енрике изясни още, че сред тима и неговите последователи има мощна прочувствена връзка.

" Всички ни видяха отстранени след първия мач с Барселона, само че последователите, които пристигнаха да ни поддържат при гостуването повярвяха в нас ", безапелационен бе експертът.

Запитан дали класирането на Борусия Дотмунд на полуфинал е изненада, испанецът съобщи: " Имаме време да се подготвим за тази среща. Първо ще се насладим на триумфа си. "

" Имаме шест дни, с цел да се подготвим за мача. Предстоят ни три мача за една седмица. Трябва да играем всеки мач със същия професионализъм както до момента. Оставаме експерти до края ", безапелационен бе наставникът на ПСЖ.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР