Старши-треньорът на олимпийския вицешампион Италия Джанлоренцо Бленджини коментира избора си

...
Старши-треньорът на олимпийския вицешампион Италия Джанлоренцо Бленджини коментира избора си
Коментари Харесай

Джанлоренцо Бленджини: Ще се опитаме да намерим най-доброто място за Зайцев в отбора

Старши-треньорът на олимпийския вицешампион Италия Джанлоренцо Бленджини разяснява избора си на играчи, на които ще разчита за новата Волейболна лига на нациите (б.р. правоприемник на Световната лига).

В разширения състав на " Скуадра адзура " Бленджини повика 26 волейболиста, като до 15 май би трябвало да останат 21. В отбора се завръщат звездите Иван Зайцев и Османи Хуанторена, които получиха отмора през предходната година. От състава спрямо 2017 година пък липсва диагоналът Лука Ветори.

" Османи и Иван предстоящо се завръщат в състава. В годината, в която сме домакини на международното състезание, всичко би трябвало да е ориентирано към него, с цел да създадем нещо значимо. Това значи, че би трябвало да се надигнем с най-хубавия тим сега и в Лигата на нациите. От тук идва и обяснението за какво съм извикал Микеле Баранович и Симоне Пароди. Първият направи добър сезон и заслужава този късмет, до момента в който Пароди е в задоволително физическо положение и заслужава да бъде извикан ", показа Бленджини в изявление за авторитетния " Гадзета дело спорт " .

" За позицията на Зайцев - ще забележим каква ще бъде най-хубавата групировка на тима в залата. Разбира се, в предишното е посочил огромни качества като диагонал, до момента в който в последните два сезона в шампионата показва чудесно израстване като посрещач. Ще се опитаме да намерим най-хубавото място за него и за тима ", призна още селекционерът на " адзурите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР