Старши треньорът на националния отбор за момичета U16 Лъчезар Коцев

...
Старши треньорът на националния отбор за момичета U16 Лъчезар Коцев
Коментари Харесай

Лъчезар Коцев: Елате и подкрепете момичетата с чиста съвест и емоция

Старши треньорът на националния тим за девойки U16 Лъчезар Коцев насочи значимо обръщение към баскетболните почитатели в страната, които ще дойдат да поддържат отбора в започващото на 15 август в София Европейско състезание, Дивизия Б. Той си пожела цялостна зала, само че цялостна с положителни почитатели, подкрепящи девойките. Всички срещи от груповата фаза за нашите са в зала “Универсиада” от 18.15 часа.

В понеделник България изигра една последна контрола с Румъния, в която направи поврат след почивката и победи.

" Видя се, че има напрежение, само че това е обикновено. Добре беше, че изиграхме последната контрола с Румъния преди началото на шампионата, с цел да се провиснал. Може би това, че имаше другари, родственици и играха пред родна аудитория, повлия. Доволен съм, че през второто полувреме видяхме друг тим, подобен, какъвто желаем да виждаме. От тях зависи да играят по този начин 40 минути. Готвим ги по този начин, че с ротациите да могат да играят от самото начало нападателно. В случая, това е разликата с европейския баскетбол. На моменти се видя това в контролата, бяхме в конфликта, правихме плонжове, борихме се за ничиите топки, блокирахме, взимахме битки. Дано се видят тези неща”, съобщи Коцев.

Според треньора главен фактор за положително показване е душeвността.

”Ние за един месец не можем да ги променим механически, това е целогодишна работа в клубовете. Кондиционно считам, че сме добре. И работим за душeвност. Трябва да си повярват. И господин Глушков бе при нас и това им сподели - желае да види в тях храброст. Да си имат вяра, че не са по-различни. Всичко им е до главите”, добави той.
 Групата на България е много сложна, само че в борбата нищо не се знае.

" Съперниците ни са тимове, които работят съществено. Някои от тях имат и целогодишна подготовка. Но в случай че осъществим поставените задания, ще бъдем във всеки мач и в случай че до дъно създадем всичко - и да побеждаваме. Програмата не е доста добра, отличават се Холандия и Украйна може би малко повече”, сподели Коцев.

Наставникът на националния тим се надява зала “Универсиада” да се изпълни с позитивни почитатели, които да поддържат девойките във всеки един миг.

“Апелирам за едно - хората идват и гледат малко странични неща. Елате и подкрепете девойките с чиста съвест и страст, радвайте се на хубавите неща, подкрепяйте ги за грешките. На финалите на подрастващи девойки в зала “Триадица” бе цялостно. А това са деца и това е България. Да напълним колкото може повече залата. Но с позитивно настроени хора, а не да гледат други неща. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР