Старши треньорът на националния отбор за момичета U16 Лъчезар Коцев

Старши треньорът на националния отбор за момичета U16 Лъчезар Коцев ...

Лъчезар Коцев: Елате и подкрепете момичетата с чиста съвест и емоция.

Старши треньорът на националния отбор за момичета U16 Лъчезар Коцев отправи важно послание към баскетболните фенове в страната, които ще дойдат да подкрепят тима в стартиращото на 15 август в София Европейско първенство, Дивизия Б. Той си пожела пълна зала, но пълна с позитивни фенове, подкрепящи момичетата. Всички срещи от груповата фаза за нашите са в зала “Универсиада” от 18.15 часа.

В понеделник България изигра една последна контрола с Румъния, в която направи обрат след почивката и победи.

"Видя се, че има напрежение, но това е нормално. Добре беше, че изиграхме последната контрола с Румъния преди началото на първенството, за да се отпуснат. Може би това, че имаше приятели, роднини и играха пред родна публика, повлия. Доволен съм, че през второто полувреме видяхме различен отбор, такъв, какъвто желаем да виждаме. От тях зависи да играят така 40 минути. Готвим ги така, че с ротациите да могат да играят през цялото време агресивно. В случая, това е разликата с европейския баскетбол. На моменти се видя това в контролата, бяхме в сблъсъка, правихме плонжове, борихме се за ничиите топки, блокирахме, взимахме борби.  Дано се видят тези неща”, заяви Коцев.

Според треньора основен фактор за добро представяне е психиката.

”Ние за един месец не можем да ги променим технически, това е целогодишна работа в клубовете. Кондиционно смятам, че сме добре. И работим за психика. Трябва да си повярват. И господин Глушков бе при нас и това им каза - иска да види в тях смелост. Да си вярват, че не са по-различни. Всичко им е до главите”, добави той.
  Групата на България е доста трудна, но в битката нищо не се знае.

"Съперниците ни са отбори, които работят сериозно. Някои от тях имат и целогодишна подготовка. Но ако изпълним поставените задачи, ще бъдем във всеки мач и ако докрай направим всичко - и да побеждаваме. Програмата не е много добра, отличават се Холандия и Украйна може би малко повече”, каза Коцев.
 
Наставникът на националния отбор се надява зала “Универсиада” да се напълни с положителни фенове, които да подкрепят момичетата във всеки един момент.

“Апелирам за едно - хората идват и гледат малко странични неща. Елате и подкрепете момичетата с чиста съвест и емоция, радвайте се на хубавите неща, подкрепяйте ги за грешките. На финалите на подрастващи момичета в зала “Триадица” бе пълно. А това са деца и това е България. Да напълним колкото може повече залата. Но с положително настроени хора, а не да гледат други неща."

Източник: sportal.bg