Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Бранимира

...
Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Бранимира
Коментари Харесай

Бранимира Маркова щастлива от представянето на Катрин и Неви в Пезаро

Старши треньорът на националния тим по художествена гимнастика самостоятелно Бранимира Маркова съобщи, че е щастлива от представянето на Катрин Тасева и Невяна Владинова на Световната купа в Пезаро (Италия).

Катрин Тасева която завоюва две сребърни и две бронзови оценки на шампионата в Италия, а Владинова взе участие за първи път този сезон и приключи на седмо място в многобоя и игра на финалите на обръч, топка и бухалки.

Гимнастичките се завърнаха късно нощес в София, а през днешния ден Невяна Владинова и Боряна Калейн ще пътуват за Световната купа в Ташкент (Узбекистан) в 16.50 часа с полет през Истанбул.

" В Италия по традиция постоянно се събира най-силната конкуренция в спорта, по този начин беше и тази година. Много съм щастлива от метода, по който се показа Катрин Тасева, както и от завръщането след тежка травма на Невяна Владинова, която откри място в три финала, даже и след позволени неточности.

Катрин направи същински героизъм със спечелването на среброто в многобоя, както и с още три медала във финалите. Новите й композиции доста се харесаха на всички и за тях към този момент се приказва с доста положителни мнения. Освен това Катрин ги почувства и ги играе с извънредно артистично наличие на килима, което няма по какъв начин да не й носи триумф ", съобщи Маркова пред уеб страницата на БФХГ.

" Искам особено да поздравя Невяна Владинова за сполучливото завръщане след една нелека травма. На процедура тя за първи път сподели новите си съчетания по новия устав за тази година. Програмата на Неви е извънредно комплицирана и наситена, тя не е към момента в оптимална форма, само че съм сигурна, че доста скоро ще играе без неточност и ще бъде непроменяемо измежду медалистките. Тя е толкоз работлива и смела, че няма да има проблем да преодолее каквато и да е компликация и да бъде победител ", добави Бранимира Маркова.

фотография: Анна Недкова
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР