Старши треньорът на Монтана Ангел Стойков подаде оставка, а ръководството

...
Старши треньорът на Монтана Ангел Стойков подаде оставка, а ръководството
Коментари Харесай

Монтана отново остана без старши треньор, Кондев ще води отбора до края на сезона

Старши треньорът на " Монтана " Ангел Стойков подаде оставка, а управлението на клуба я одобри.
Такава бе развръзката в Северозападния клуб през последните 24 часа. Наставникът на монтанци разгласи, че си потегля след загубата с 0:4 като посетител на застрашения от изпадане " Созопол ". На стадион „ Огоста “ се събраха и взеха решение да уважат това негово решение.
„ Имахме диалог с кмета Златко Живков и взехме решение да приемем оставката на Ангел Стойков. Договорът с него ще бъде преустановен по взаимно единодушие. Благодарим му за взаимната ни работа и му пожелаваме триумф “, съобщи президентът на монтанци Румен Панайотов.
На тренировката във вторник (17:00 часа) футболистите ще бъдат изведени от Светлан Кондев. Помощникът на Стойков ще дава директиви на тима от пистата и в идната домакинска среща с " Янтра " (Габрово) в събота (18:00 часа). Кондев ще остане отпред на " Монтана " и в оставащите до края на шампионата 5 срещи, като задачите остават непроменени – промоция за елитната Първа лига.
Ангел Стойков бе третият ментор на " Монтана " от началото на сезон 2022-2023.
Отборът започва акцията с Антони Здравков-Сухия , само че той си потегли след загубата с 0:2 от " Спартак " (Плевен) на стадион „ Огоста “ от VIII кръг на шампионата на Втора лига (6 септември). „ Играхме безобразно, бездушно. Поведението ни бе засегнатост за футбола и за феновете, които пристигнаха на стадиона да ни гледат, или тези пред тв приемниците “, съобщи след мача Здравков.
Седмица по-късно отпред на " Монтана " застана едно познато име Ферарио Спасов-Феро . Третия му интервал като старши треньор на монтанци обаче продължи до 17 февруари. На старта на полетния полусезон воденият от него отбор загуби с 0:2 гостуването си на " Етър " (Велико Търново) и Феро хвърли оставка.
На 25 февруари Ангел Стойков пое " Монтана " и при дебюта си изведе тима до победа с 2:1 като посетител " Беласица " (Петрич). Под негово управление монтанци записаха още два престижи триумфа на непознат терен - 1:0 над " Спартак " и 1:0 над " Дунав ". Тези победи обаче бяха последвани от домашен издънки от " Литекс " (0:1) и " Марица " (0:1), а след катостофалното 0:4 в " Созопол " нервите на Стойков не устояха. Равносметка за него е 9 срещи 4 победи, 1 еднакъв мач, 4 загуби и 8-11 голова разлика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР