Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов остана доволен от

...
Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов остана доволен от
Коментари Харесай

Борислав Крачанов пред БНТ: Отиваме в София, за да затворим серията с 3-0

Старши треньорът на Марица Пловдив Борислав Крачанов остана удовлетворен от втория следващ триумф на своя отбор против ЦСКА във финалната серия на Националната волейболна лига (НВЛ) за дами, който приближи " жълто-сините " до 10-ата им поредна купа на България.

Тази вечер в зала " Сила " домакините още веднъж се постановиха с 3:0 гейма, само че за разлика от през вчерашния ден младият ментор похвали състезателките за представянето им изключително на детайлите блок и отбрана.

" Днес играхме много по-силно на блок-защита и успяхме да омекотим доста топки, които по-късно обработихме добре, с цел да контраатакуваме. Направихме и някои сполучливи блокади, които непосредствено приключиха с точка за нас. Смятам, че това беше главната разлика през днешния ден, а също така ние бяхме и по-категорични в офанзива. Взехме верните решения даже когато това трябваше да бъде направено бързо ", показа Крачанов пред Българска национална телевизия.

Българският експерт насочи взор и към идния трети дуел от серията в зала " Христо Ботев " в София в неделя (21 април), който при триумф за Марица ще донесе и златните медали на отбора в шампионата.

" Не желая да се тормозя от вероятно разпределяне в третия мач. Сега ни следва ден отмора, след което в събота още веднъж влизаме в залата, с цел да променим дребни настройки в нашата игра и да затворим серията в София с 3-0. Не би трябвало да даваме опция на ЦСКА да се възползва от моментите, в които ние играем нерешително. Целта ни е да приключим всичко в идващия мач, с цел да не им даваме късмет да се подвигат ", разяснява треньорът на пловдивчанки.

" ЦСКА сигурно играе доста по-убедително като хазаин, макар че този път няма да бъдат в своята зала. Все отново аз чакам в София да получат поддръжка от техните последователи. За ЦСКА този мач е всичко или нищо, тъй че те ще се " хвърлят ", само че се надявам ние да бъдем фокусирани, да проявим самообладание и да устоим на натиска ", приключи Борислав Крачанов.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР