Старши треньорът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди обяви разширен

...
Старши треньорът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди обяви разширен
Коментари Харесай

Пранди обяви разширения състав за олимпийската квалификация в Берлин

Старши треньорът на мъжкия народен тим Силвано Пранди разгласи уголемен състав за европейската олимпийска подготовка. Последният шампионат от пресявките за Игрите в Токио е от 5 до 10 януари в Берлин.

„ В идващите два месеца ще следим всички изявени състезатели и тези, които са в най-хубава форма, ще попаднат в групата от 14 за шампионата. Разбира се, изцяло е допустимо да повикам и играч, който не участва в разширения състав, само че пък в същото време се е показал на доста високо равнище. За мен е значимо да събера най-подготвените състезатели и да създадем всичко, което зависи от нас, да завоюва квотата. Ще бъде доста мъчно, само че не и невероятно ”, разяснява за формалния уебсайт на БФВолейбол селекционерът.

Италианският експерт е изгледал дуела за Суперкупата на България сред Хебър и Нефтохимик 2010, както и някои мачове от първите два кръга на Суперлигата. Скаутите на националния отбор приготвят и всички срещи от вътрешния шампионат, ще се наблюдават деликатно и изявите на българите в задграничните шампионати.

„ До няколко дни ще изясним всички елементи към събирането на тима. Наскоро бе доказано от Европейската конфедерация, че в Италия ще има кръг на 26 декември. Освен това на 26 и 27 декември е финалният шампионат за купата на Русия, което също малко усложнява нещата, само че ние ще се съобразим. Практически няма да има подготовка в типичния смисъл, само че планираме две контролни срещи в София, които би трябвало да бъдат доказани напълно скоро ”, добави мениджърът на тима Стефан Чолаков.

Ето и волейболистите, на които ще разчита Пранди:

Разпределители: Георги Сеганов, Георги Братоев, Добромир Димитров, Владимир Станков

Диагонали: Цветан Соколов, Боян Йорданов, Николай Учиков, Венелин Кадънков, Радослав Парапунов

Посрещачи: Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Георги Петров, Аспарух Аспарухов

Центрове: Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, Красимир Георгиев

Либеро: Теодор Салпаров, Владислав Иванов, Петър Каракашев, Мартин Иванов, Ивайло Лалов

Съставът на женския народен тим за олимпийската подготовка ще бъде оповестен на следващия ден, 29 октомври (вторник). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР