Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде своя коментар,

...
Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде своя коментар,
Коментари Харесай

Доволният Генчев: Локомотив е доста добър отбор за родните стандарти

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде своя коментар, откакто „ червено-черните “ направиха 0:0 при гостуването си на ЦСКА.

„ Локомотив е много добър тим за българските стандарти. Можем да се противопоставяме на водещите тимове. Всички мачове, против водещите тимове, бяха позитивни за нас. Това дава самочувствие на играчите и през днешния ден го демонстрираха. ЦСКА не инцидентно е водач, подкрепяха ги много хора. За нас беше значимо да спрем техните офанзиви. Не успяхме да вкараме гол, само че в отбрана стояхме добре “, сподели Генчев.

Той бе помолен да разяснява думите на Саша Илич, че Локомотив не е целял да играе футбол, а да разрушава и футболистите да лежат на терена.

„ Нека Саша Илич каже в кои обстановки сме лежали и сме бавили. Да, имаше две обстановки, в които най-после имаше ударен наш играч. Това са естествени неща във футбола. През останалото време се опитвахме да играем, да пресираме високо. Те разиграваха, държаха самодейността. Нашата цел бе да играем футбол, както във всеки мач. На нас ни е ясно, че единствено с бавене и лежане няма по какъв начин да си тръгнем с точка от „ Българска войска “ “, сподели Генчев.

„ Хубавото за нас е, че против евроучастниците нямаме загуба. Това е извънредно добре за нашия тим. Футболистите да си повярват, че могат да създадат и крачка напред. Сега ни следва и най-важния мач на сезона против Берое. Той ще осмисли цялостното ни показване, тъй като е значимо за победим. В този мач, когато погледнем головите обстановки, да, ЦСКА имаха и греда, само че тя беше от корнер, макар че това е едно от най-силните оръжия на отбора. Трябваше да се противопоставим и да не допуснем гол от корнер, тъй като ЦСКА има цели 8 гола от това състояние. Аз знаех, че от игра мъчно ще ни вкарат гол. Ние играем 3-5-2 от началото на сезона, а те от няколко кръга. Нашите взаимовръзки са доста по-добри от техните. Те за първи път играят против тим с такава система “, сподели още треньорът.

„ Видяхте, че започнахме мача с двама бързи нападатели в лицето на Ненов и Франса. Искахме да се възползваме от празните пространства, тъй като ЦСКА като хазаин играе офанзивно, а отбраната не е толкоз бърза. Може би не ни доближиха положителните извеждащи подавания зад тила на тяхната отбрана. Това са тънки моменти, в които би трябвало да се вземат точни решения “, добави Генчев.

„ Ние сме нов тим. Когато пристигнах през лятото 5 съществени напуснаха, а 7 нови пристигнаха. Отборът се изграждаше до края на август, септември. Нормално е да има спадове и експлоадирания. Трябва да демонстрираме неизменност. Дори и в мачовете, които загубихме, не ни надиграха тотално. Нашата цел е всеки идващ мач е да печелим точки. Всеки тим си слага цели и ги преследва “, приключи треньорът на Локомотив.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР