Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви преди сблъсъка със

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви преди сблъсъка със
Коментари Харесай

Мъри: Искаме да заличим негативната серия срещу Славия, селекцията се прави с времето

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разгласи преди конфликта със Славия, че „ белите “ са един от най-бързо разрастващите се тимове в българския футбол, само че „ сините “ ще се опитат да покажат кой е по-успешен в исторически проект.

Славия завоюва четири от последните си пет мача против Левски, а двата тима се срещат още веднъж в събота от 17:30.

"В интерес на истината, Славия има извънредно мощно и позитивно показване през тази година. Спечелиха доста мачове, вървят решително в шампионата и направиха огромен скок в развиването си. Заслужават почитание. От нашия тим обаче зависи по какъв начин ще се показват на следващия ден те и по какъв начин ще приключи мачът ", съобщи Стоилов на конференция преди кръга.

"За качество на играта на "Тича " (в предния кръг против Черно море) не мога да обвинявам футболистите, тъй като теренът бе противен. Там за жанр на игра не можем да приказваме. Сега е друго. Трябва да бъдем дисциплинирани и да създадем компактност сред линиите, с цел да не позволяваме разколебаване. Не гледаме на този мач като подобен на непознат терен, а като домашен.

"Левски би трябвало да има превъзходство в целия мач. Ще опитаме да създадем проблеми на един от най-проспериращите тимове в България в последните няколко години. Факт е, че Славия има преимущество против нас в последните години, само че това ще ни стимулира още повече. Искаме да им напомним, че в исторически проект Левски постоянно е бил с повече победи. Дано заличим отрицателната серия ".

Вчера Левски притегли бранителя Ноа Сонко Сундберг с контракт за 2.5 години, който ще влезе в действие от 1 януари. Стоилов сподели, че се надява до тази датата да си е обезпечил нужните футболисти за пролетния дял от шампионата.

"Селекцията се прави с времето. От дълги години не се бе случвало да се показват толкоз рано нови футболисти, само че това не е гаранция за качество. Ще се постараем до Нова година да имаме задоволително футболисти за подготовката. Това обаче зависи от бюджета, защото се стараем да влизаме в ниски за европейските стандарти параметри ", сподели още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР