Старши треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди двубоя

...
Старши треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди двубоя
Коментари Харесай

Ники Костов в Скопие: Тук сме за победа, Цунами ще е капитан

Старши треньорът на " Левски " Николай Костов даде конференция преди дуела против " Шкупи " от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите и съобщи, че крайният бранител Цунами, който през днешния ден си не помни паспорта при заминаването за Скопие, само че няма да бъде глобяван за това, ще бъде новият капитан след продажбата на Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец.

" Капитанската лента към този момент е предадена на Цунами. Уговорката ни беше единият от капитаните да бъде чужденец, имаме доста такива в тима. Основен капитан е Николай Михайлов и след него са Краев и Цунами ", съобщи Костов преди срещата в македонската столица.

След като пое тима, Костов залага на разнообразни футболисти за капитани, измежду които и Ноа Сонко Сундберг. Защитникът обаче приключи тази седмица прехвърлянето си в Лудогорец (Разград) и по този начин квотата за чужденците ще бъде ангажиран от техния водач Цунами за този мач. Останалите капитани са Николай Михайлов и Андриан Краев.

Относно прехвърлянето на Сундберг, Костов изясни, че Левски няма да прави бърз трансфер за заместител на бранителя: " Най-вероятно няма незабавно да реагираме. Той беше един от най-хубавите ни футболисти и би трябвало да преглътнем това, че не е при нас. Имаме играчи, за които имам вяра, че могат да заменят почтено централния бранител ".

Останалите футболисти ще бъдат разполагаем на Костов, макар леката контузия на Рикардиньо и забавеното пътешестване на десния бек Жереми Петрис. Треньорът съобщи, че с този състав " сините " ще преследват единствено победа в македонската столица.

" Петрис ще се причисли малко по-късно към тима, защото си не помни паспорта. Не очаквайте някакви сензации, случва се на всеки. Имаме някакви разстройства и с Рикардиньо, само че той най-вероятно ще бъде подготвен. Левски идва за победа. Вярвам доста в нашия тим и мисля, че играчите се развиват добре ", продължи Костов.

" Научихме доста неща за Шкупи и с футболистите ни анализирахме последните им две. Това са мачове с главния им състав ".

Левски направи два прехвърлянето в последната седмица - на офанзивния халф Асими Фадига и отбранителния Дарлан, само че Костов не чака те да играят.

" Фадига е атакуващ халф, от който имаме потребност. Не е в положително физическо положение, само че по малко ще му даваме опция да се причисли към състава. Опорният халф (Дарлан), който умее да разпределя добре играта, пристигна през вчерашния ден. Все още не знам какво е неговото физическо положение, с цел да кажа по кое време ще бъде включен в състава ", сподели още Костов.

На националния стадион в Република Северна Македония се чака да дойдат близо 1 600 " сини " фенове, а съгласно Костов това ще бъде от изгода за Левски.

" За нас поддръжката от почитателите е доста значима и се радваме, че ще има такова наличие. За нас е наслаждение, а играчите ще бъдат стимулирани да покажат играта, за която са подготвени ", приключи треньорът.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР