Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори обширно след

...
Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори обширно след
Коментари Харесай

Топузаков: Много важно е за Левски да се класира за Европа, трябва просто да продължим линията

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, приказва обстойно след нулевото тъждество в дербито против ЦСКА. „ Сините “ можеха да стигнат до успеха в последната 90-ата минута, само че Густаво Бусато избави удара на Ивелин Попов от бялата точка.  

„ Първо желая да отваря огромна скоба за дузпата. Отговорността е напълно моя да не спечелим този мач, тъй като аз дефинирах Ивелин Попов да бъде изпълнителя, тъй че отговорността я нося аз, а не Попов, който беше изпълнителят. Изпускат се дузпи и се вкарват. Но предвид на мача, в случай че бяхме отбелязали в 89-ата, 90-ата минута дузпа, мисля, че щяхме да вземем успеха “.

„ Аз споделих и на конференцията преди няколко дни, че не чакам страховит мач с положения пред двете порти. Имахме някакви полуположения, ЦСКА да не кажа съвсем никакви. Дербито е на надхитряне, който не направи провокирани неточности, който се възползва от грешките на съперника. Почти никой от двата тима не сбъркаха във фаза отбрана и по тази причина головите положения отсъстваха “.

„ Ние запазихме всичко, което Левски е играл в мачовете до момента в който беше Станимир Стоилов треньор и аз няма за какво да нарушавам линията. Доволен съм от тактическата дисциплинираност на тима, изключително, когато владеехме топката. Целта не беше да изнасяме през крайните бранители, които бяха свободни в схемата на игра на ЦСКА, тъй че получаваха се ненапълно, само че не успявахме да обръщаме толкоз бързо фронта на офанзивата по фланга и да намерим нашето далечно крило, с което да имаме по-близки офанзиви и да застрашим вратата на ЦСКА. Като цяло съм удовлетворен, играхме отговорно и във фаза отбрана. Притежавахме и контролирахме повече топката, само че това не значи, че ще имаме превес и повече голови положения. Точните удари несъмнено не са доста на брой и от двете страни “.

„ Искам да си приказвам за нашия си тим, за Левски. Шансовете и точките сред първите два тима в класирането дано да си ги считат те. Ние имаме за цел да се класираме за Европа, това минава през допустимо най-вече извоювани и до края на постоянния сезон, и в плейофите. Естествено, и самостоятелни от нас условия, зависи към този момент и развоя за Купата на Българя. Левски ще си гони своята цел и не ни интересуват другите “.

„ Ние си приказваме постоянно (със Станимир Стоилов). След няколко часа несъмнено ще проведем диалог и ще го запитвам дали е удовлетворен. Не желая и невероятно е да влизам в ролята на Станимир Стоилов. Трябва просто да продължим линията и този тим да има човек, който е бил покрай кухнята, до футболистите, познава подготвителния развой, с цел да може Левски да извърши своята цел в края на сезона – да се класира за Европа “.

„ В треньорската специалност в никакъв случай не можеш да си правиш проекти. Ясно е, че подвластен от резултатите. Ще създадем всичко допустимо целия треньорски щаб, не самичък аз, с цел да създадат момчетата още по-успешни, да печелим и да трупаме точки, това е най-важното до края на сезона, с цел да може да осъществим задачата на тима, която е ужасно значима да се класираме за Европа. Когато пристигна края на сезона има време да обсъдим с управлението бъдещето “.

„ Не беше пожарен вид. Аз съм определил преди началото на мача Ивелин Попов да извършва дузпа, тъй че това не е непринудено и прочувствено решение по време на мача. Поемам цялата отговорност, тъй като аз съм определил изпълнителя на дузпи. Случва се на всеки да изпуска, това е факсимиле. Най-големите футболисти са изпускали, просто малшанс. Нормално е, колкото и да умел Ивелин Попов, има напрежение, бутат се противникови играчи към точката за дузпа, това са номера, които сме виждали и ги знаем. В някои миг, когато загубиш нещо, в действителност не осъзнаваш какво печелиш. Ние ще си извадим поуките и другият път съм сигурен, че ще отбележим углавен удар. Естествено, че беше сърдит, въпреки всичко можеше да се радваме в този момент на успеха “, съобщи Топузаков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР