Старши треньорът на Франция Андреа Джани обяви, че олимпийските шампиони

...
Старши треньорът на Франция Андреа Джани обяви, че олимпийските шампиони
Коментари Харесай

Треньорът на Франция: Трябва да хвърлим цялата си енергия срещу България

Старши треньорът на Франция Андреа Джани разгласи, че олимпийските първенци ги чака доста тежък мач против имащия положителни играчи български тим, който ще има и поддръжката на своята аудитория. " Лъвовете " на Пламен Константинов се изправят против " петлите " на 8 септември (петък) от 20.30 часа в осминафинал на Европейското състезание по волейбол за мъже в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта във Варна, която още веднъж ще бъде претъпкана.

„ Чувствам се добре тук, в България. Влизаме в доста значима фаза от шампионата. Сега към този момент всеки мач е край. Играем против България, доста значим мач пред многочислената им аудитория. Очаква ни тежък мач, тъй като противникът ни има доста положителни играчи. Когато мачът стартира, възможностите постоянно са равни. Затова ще бъде значимо да се възползваме от всички благоприятни условия. Фокусът, отношението, техниката - всичко ще има значение, само че тези мачове са комплицирани “, съобщи Андреа Джани.

„ Соколов се върна в българския тим, той е доста значим състезател на международно равнище. Добър е на сервис, на блок, той е водач на българския тим. България има също Николов, Атанасов, Сеганов, Салпаров “, сподели той за българския тим.

„ Очаквахме ли да играем с България на осминафинал? Това е спорт. Всичко се случва. Трябва да сме подготвени за всевъзможни спортни обстановки. Сега се фокусираме върху мача. Тези дуели са „ продължаваш или отпадаш “, тъй че би трябвало да хвърлим цялата си сила. Основната ни цел е да стигнем до полуфиналите, само че първо би трябвало да спечелим мачовете си преди този момент. Сега е най-важно да спечелим мача против България, с цел да стигнем до четвъртфиналите “, добави италианският експерт.

„ В груповата фаза използвах повече играчи, защото е значимо да стигнем до актуалните мачове в положително положение – душевен, механически “, съобщи той на въпрос удовлетворен ли е от равнището, показано от Франция до момента на шампионата.

Запитан има ли и сега проблеми със състезатели от тима си, Джани отговори:

„ Всеки път, когато имаме кадрови проблеми, когато обстановката се промени, би трябвало да сме подготвени да се надигнем пред създалата се обстановка и да „ прескочим “ казуса. “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР