Старши треньорът на Етър Велико Търново Светослав Петров говори преди

...
Старши треньорът на Етър Велико Търново Светослав Петров говори преди
Коментари Харесай

Светослав Петров: За нас няма лесни мачове, трябват ни точки

Старши треньорът на Етър Велико Търново Светослав Петров приказва преди семейството на ЦСКА 1948 тази неделя (18 февруари) от 12:45 часа, с което " виолетовите " ще възобновят борбата си в родната Първа лига.

Отборът от стадион " Ивайло " завърши есенния полусезон на дъното в класирането с 9 точки и сигурно напролет ще би трябвало да се постарае, в случай че желае да резервира мястото си в българския футболен хайлайф.

В същото време техният ментор изрази удовлетворение от извършената подготовка и съобщи, че сега най-важното пред неговите състезатели е да печелят точки.

" Изключително удовлетворен съм от старанието и отношението на играчите през подготовката, макар че тя не беше лека. Подходиха с нужната съвестност и се вложиха оптимално. Факт е, че имаме потребност от време от стиковка и напасване, имаме футболисти, които се причислиха в последния миг. Но няма кой да ни чака, шампионата се възобновява тази седмица и ние би трябвало да сме оптимално подготвени за това, което ни следва. Искам да играем печеливш футбол. На нас ни трябват точки. Колкото и да ми се желае тимът да играе красиво, сега за нас най-важно е да печелим точки. По какъв метод - ще покажем на терена. Това за нас е цел № 1 ", показа Петров.



Младият експерт изрази още вяра, че Етър ще се укрепи с един-двама футболисти, макар че самият той е удовлетворен от направената дотук селекция.

" Искрено се надявам да има и още нови имена, няма треньор, който да не желае положителни играчи. Надявам се да има още, имаме потребност от укрепване на една-две позиции. Ако намерим първокласен футболист и имаме опция, ще го притеглим. Дали съм удовлетворен от селекцията - ще забележим в мачовете. Гледаме авансово новите попълнения, само че в никакъв случай няма гаранция по какъв начин ще се приспособяват. Западните клубове купуват играчи за по 100 милиона и не оправдават упованията, а какво остава за нас… Трябва да предразположим чужденците да се аклиматизират и приспособят, с цел да покажат качествата си. Аз мисля, че футболистите, които сме привлекли, имат качества. Дано ги покажат ", разяснява някогашният ментор на Септември.

Накрая някогашният футболист показа и своите упования за мача против ЦСКА 1948 тази неделя.

" За нас няма лесни мачове. Въпреки че някои се пробват да постановат мнение, че надали не ЦСКА 1948 е разпродаден, аз не считам по този начин. И преди прехвърлянията те разполагаха с задоволително качествени футболисти. Видяхме на мача с " Лудогорец " какви смени се вършат - излиза юношески национал, влиза човек, който е бил национал… Изравниха с 10 души, стояха добре, което е задоволителен отзив. Ивайло Чочев беше фактор в ЦСКА 1948 и с решаваща роля, барометър, само че те и без него са мощен тим ", безапелационен е Светослав Петров.

" Със сигурност ни следва извънредно сложен мач и тук е въпрос на моментна централизация и мотивация и играчите, които повече желаят, ще завоюват в неделя. Факт е, че противникът има по-добри играчи като характерности, само че аз се надявам ние като тим да успеем да се противопоставим и да излезем с чест от мача. Всичко би трябвало да бъде подчинено на отборната игра и в името на Етър. Много по-големи треньори от мен са споделили: най-важният мач е идващият. Мислим за него, след това ще мислим за идващите. Естествено, че излизаме с настройка за победа, само че отново споделям, на нас ни липсват точки и по тази причина е доста значимо да печелим точки - по кое време една, по кое време три... ", приключи старши треньорът на Етър Велико Търново.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР