Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик призна пред телевизия

...
Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик призна пред телевизия
Коментари Харесай

Изненада! Флик напуска Байерн през лятото, ето кой може да го смени

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик призна пред телевизия Скай, че желае да бъде преустановен договорът му с клуба след края на сезона.

След успеха на Байерн над Волфсбург с 3:2 през вчерашния ден, Флик разгласи, че е споделил на шефовете през седмицата какво е решението му. А също по този начин посочи, че е съобщил и пред играчите какво следва в съблекалнята след днешния мач. Байерн към този момент има преднина от 7 точки на върха и върви към девета поредна купа.

“След дълго обсъждане взех решение, че през лятото желая да се разделя с Байерн. Беше значимо управлението да чуе това персонално от мен, тъй като към този момент сме очевидци на “развален телефон”. След дуела против ПСЖ разгласих решението си пред шефовете, а в този момент го направих и пред футболистите, разкри Флик пред Sky.

За момента няма реакции от клуба. А наставникът отхвърли да разкрие каквито и да било елементи за този ход, само че в медиите вървят спекулации, или може би същински информации, че има проблеми сред него и спортния шеф Хасан Салихамиджич в последните няколко месеца.

“Засега няма изясненост по отношение на бъдещето ми. Не съм водил диалози с Германския футболен съюз. Разбира се, че това е опция, която бих обмислил. Но първо желая да умерено да проучвам всичко, тъй като последните седмици не бяха лесни за мен. Ето за какво ми беше мъчно да оповестя решението си на тима ", добави той.

Специалистът отхвърли да удостовери или отхвърли, че ще наследи Йоахим Льов като народен треньор на Германия през лятото и единствено сподели, че това е " алтернатива, която всеки един треньор би разгледал ".

За Флик сходен ход не би бил нещо изцяло непознато, защото дълго време беше асистент там на Йоахим Льов - до ноември 2019-а година. Тогава той пое Байерн първо като краткотраен треньор, а по-късно като непрекъснат, с цел да завоюва шест трофея с баварците в последния сезон. Но през тази година шампионското звание на Германия е единствената им алтернатива.

В същото време започнаха и спекулациите - кой ще е наследникът на Ханзи Флик. Едното спрягано име е това на Юлиан Нагелсман, който води Република България Лайпциг, а другото е на някогашния треньор на Ювентус - Масимилиано Алегри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР