Старши сержант Галин Генчев е дългогодишен служител в авиобаза Крумово,

...
Старши сержант Галин Генчев е дългогодишен служител в авиобаза Крумово,
Коментари Харесай

Въстаникът от авиобаза Крумово: Ценен кадър, набожен и стриктен в работата

Старши сержант Галин Генчев е дълготраен чиновник в авиобаза Крумово, научи TrafficNews . Заеманата от него служба е старши авиомеханик на вертолети и не е имал служебно огнестрелно оръжие.
Прочетете още
Колегите му го дефинират като скъп боен кадър, с огромен професионален опит. Охарактеризиран е от военнослужещите, като изпълнителен и прецизен. Това са споделя в материалите по делото от разглеждането на мярката за неотклонение на Генчев.

Припомняме, че той беше задържан, тъй като е подготвял въстание на жълтите павета, целящо събаряне на държавното управление. Военният почнал да пропагандира другари и сътрудници да правят прелом, като провеждат серия митинги пред Народното събрание. Облякъл национална носия и снимал видеоклипове в домашни условия, в които призовавал за присъединяване във въоръжени въстания. Въпросните видеоклипове, където наричал народните представители „ поробители ”, почнал да разпраща по " вайбър " на военнослужещи и цивилни. Агитирал устно и сътрудниците си в авиобазата в Крумово да се включат в преврата.

Първият противозаконен митинг е трябвало да бъде на 21 януари пред постройката на Народното събрание в София и да бъде кротичък. Следващите щели да бъдат въоръжени и да прераснат във всенародно въстание.

След задържането му, Военен съд – Пловдив го освободил с мярка за неотклонение „ парична гаранция ” в размер на 3000 лв., каквото бе и желанието на бранителят му - юрист Пламен Бонев.

В кориците по делото се споделя, че Генчев е декларирал, че не се признава за отговорен, дал е и подробни пояснения, по повдигнатото му обвиняване. Заявил, че е бил свестен неправилно и неговите дейности са изтълкувани погрешно и превратно. Твърди, че не е проповядвал принудително изменение на открития от Конституцията на България публичен и държавен строй.

В хода на следствието са разпитани 24 очевидци, множеството от които споделили, че не одобряват държанието на обвинения на съществено. Някои от тях настояват, че даже не са отваряли клиповете и фотосите.

Старши сержант Галин Генчев е разказал, че желал само нещата в страната да се трансформират към положително, а не да се променя принудително държавния или публичния ред. Споделил пред проверяващите, че всичко това било на подбив.

Пред съда се показал като религиозен човек. Казал, че помагал на небогати хора с храна, правил дарения и посещавал постоянно църкви и манастири. Изразил е и страдание за случилото се.

Дали ще остана с мярка за неотклонение „ парична гаранция ”, или ще бъде арестуван " под стража " ще реши Военно-апелативния съд в София. Делото там е планувано за 29 януари 2024 година от 10:00 часа.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР