Старозагорското село Енина отбеляза тържествено Националния празник 3 март, където

...
Старозагорското село Енина отбеляза тържествено Националния празник 3 март, където
Коментари Харесай

Старозагорското село Енина отбеляза тържествено Националния празник 3 март

Старозагорското село Енина означи тържествено Националния празник 3 март, където посетители бяха представители на управлението на Политическа партия АБВ и десетки жители.

Специално за днешния ден в Енина бяха и Изпълнителният шеф на фонд „ История на Отечеството “ Константин Илич Могилевски и Алексей Константинович Левикин, шеф на Националния исторически музей в Русия. Честванията започнаха под звуците на националния химн с издигане на трикольора пред кметството и слово на кмета на Енина Димитрина Дончева.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков съобщи в Енина, че 3 март е свят ден в Българската история.

„ Зад 3 март стои бесилото на Левски, върха на Ботев, Раковски и хилядите знайни и незнайни хора, дали живота си за свободата на България. На трети март ние, българите би трябвало да можем да се поклоним първо пред нашата Православна черква, пред нашите герои, които ни запазиха 500 години и да създадем бездънен реверанс пред съветските братя освободители, тъй като в случай че го нямаше техния героизъм, през днешния ден нямаше да има България “.

В центъра на събитията на днешния ден бе панихида на Руското военно гробище в Енина в памет на починалите за свободата на България воини, където гостите и жителите на селото сервираха цветя и венци на мемориала, повдигнат в памет на починалите през руско-турската война 1877-1878 година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР