Старозагорският Берое отстъпи пред тима на Милениум с 93:99 (26:32,

...
Старозагорският Берое отстъпи пред тима на Милениум с 93:99 (26:32,
Коментари Харесай

Берое завърши със загуба редовния сезон в Балканската лига

Старозагорският Берое отстъпи пред отбора на Милениум с 93:99 (26:32, 33:11, 10:33, 23:24) като посетител в Подгорица (Черна гора) в последния мач от постоянния сезон на Балканската баскетболна лига за мъже.

Това бе втора среща за българския тим в границите на 24 часа откакто в сряда Берое загуби гостуването си на Пея в Косово.

Воденият от старши треньора Бойко Миленков състав позволи седмо проваляне от 10 изиграни дуела, а за черногорците успеха бе трета от 11 мача.

И старозаторци, и Милениум към този момент има обезпечено място във Финалната четворка на интернационалната конкуренция, защото поради дисквалифицирането на българския Левски, косовския Башкими и украинския Будивелник в шампионата останаха единствено четири отбора. Останалите два състава в Балканската лига са Апоел Беер Шева от Израел и Пея от Косово.

Срещата в Подгорица мина с няколко обрата, като гостите от Стара Загора поведоха до почивката с 59:43 след мощна втора четвърт, а домакините изиграха по-добре трета част и дръпнаха с 69:76 преди заключителните 10 минути.

Александър Андрейевич бе най-резултатен за Берое с 28 точки и 11 битки, а по 14 точки означиха Робърт Георгиев и Келси Барлоу. Георгиев добави 5 битки и 4 асистенции, а Барлоу – 7 битки и 3 асистенции. В състава от Стара Загора не бяха Дариъс Хол и Александър Тодорович.

За отбора на Милениум с 24 точки, 6 битки и 8 асистенции приключи Милош Йованович.

В събота (1 април) за Берое следва посещение на Балкан в Ботевград от Националната баскетболна лига за мъже.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР