Старозагорски лихвар жали присъда от 13 години и 240 000

...
Старозагорски лихвар жали присъда от 13 години и 240 000
Коментари Харесай

Лихвар, застрелял свой служител, жали 13 г.

Старозагорски лихвар жали присъда от 13 години и 240 000 лева кръвнина за разстрела на собствен чиновник в офиса на компанията му за бързи кредини.

Делото се гледа през днешния ден в Апелативен съд Пловдив, съдия-докладчик е Веселин Ганев.

С присъда на Окръжен съд – Стара Загора подсъдимият Владимир Василев е приет за отговорен в това, че на 24.03.2021 година в офиса на личната му компания за бързи заеми, съзнателно умъртвил Станимир Иванов – Стамбето /37/ като го прострелял със законно притежавания си револвер, заради което и на съображение член 115 от Наказателен кодекс вр. чл.54 Наказателен кодекс е наказан на 13 година отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Съдът е присъдил общо 240 000 лв. на околните на потърпевшия за обезщетение за нанесените им неимуществени вреди от закононарушението.

Срещу присъдата са постъпили митинг от Окръжна прокуратура – Стара Загора, тъжби от частните обвинители и от бранителите на подсъдимия.

СЛУЧАЯТ

Жертвата, която е престъпно проявена, работила от няколко години за подсъдимия. Стамбето е осъждан за разпространяване на опиати. Името му се замесва и в палежи на коли.

През 2016 година нашумя, когато се барикадира в дома си и хвърляше коктейли Моллотов по полицията.

Убийството е осъществено със законно притежаван револвер.

Малко след 18.00 часа на 24 март 2021 г във компанията за бързи заеми поражда скандал сред притежателя Владимир Василев и 37-годишния Станимир Иванов по прякор Стамбето, който отишъл в офиса.

Вследствие на това притежателят вади законно притежавания си револвер, създава един изстрел и го убива на място.

Сигналът за стрелбата в офиса на бул. Цар Симеон Велики 142 е подаден в 18.19 ч.

Поискана е помощ от полиция и кола за спешна помощ. Свидетели на случая стават няколко индивида.

У убитият бил открит нож, за който обаче няма данни да е употребен по време на кавгата.

Убитият и стрелецът са имали взаимна активност от няколко години – главно бързи заеми и заложна къща. Скарали се, тъй като е установена липса на пари.

Спрямо подсъдимия Владимир Василев в началото е била взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а след решение на различен състав на Пловдивския апелативен съд от месец юли 2022 година тя е била изменена в „ домакински арест “ с електронно средство за наблюдаване.

След като по делото са постъпили данни, че Василев се е опитал да окаже въздействие върху очевидци по делото, в края на октомври 2022, Апелативният съд почете настояването на прокуратурата и промени мярката му за неотклонение от „ домакински арест “ още веднъж в „ задържане под стража “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР