Старият Несебър остава в ЮНЕСКО. Това каза пред NOVA министърът

...
Старият Несебър остава в ЮНЕСКО. Това каза пред NOVA министърът
Коментари Харесай

Утвърдена е нова граница на Стария Несебър

Старият Несебър остава в ЮНЕСКО. Това сподели пред NOVA министърът на културата Кръстю Кръстев. Той уточни, че е одобрена нова граница на старинния град – към нея са прибавени и акваторията на юг и на север от полуострова с неговата подводната археология. " Това се стори доста забавно на ЮНЕСКО ", сподели още отрасловият министър, написа.

По думите на Кръстев поради неспазени наставления за малко културната полезност да изпадне от листата на организацията. " Хората бяха твърди, само че доста доброжелателни към нас ", сподели още министърът.

Той разяснява и парите за артистите от нас, който в Бюджет 2023 възлизат на 0.4% от него. Кръстев разгласи, че ще желае спомагателни средства от страната. " Ще желаеме с 250 млн. повече ", безапелационен е той. " В целия свят някои от актьорите работят спомагателна работа. Това е част от специалността ", уточни културният министър.

Кръстю Кръстев назова кино лентата на Стефан Командарев " Уроците на Блага " " ужасно достижение на българското кино ". Лентата е родното предложение за " Оскар ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР