Стари слепи мишки връщат зрението си, мозъкът им става по-млад,

...
Стари слепи мишки връщат зрението си, мозъкът им става по-млад,
Коментари Харесай

Изследване: Възрастни мишки се подмладяват. Ще стане ли това и при хората?


Стари слепи мишки връщат зрението си, мозъкът им става по-млад, а на мускулите и бъбреците се появява по-здрава тъкан. Това откриват учени в лаборатории в Бостън.

Експериментите демонстрират, че остаряването е обратим развой, който може да се направлява, споделя пред Си Ен Ен специалистът по антиейджинг Дейвид Синклер, професор по генетика от института " Блаватник " на Харвардското учебно заведение по медицина и един от шефовете на центъра " Пол Ф. Глен " за биология на стареенето.

Забелязва се, че е допустимо и млади мишки да се състарят прибързано, а тъканите им в тялото да се разрушат.

Синклер счита, че телата ни имат копие от нашата младост, което в това време може да бъде подтикнато към регенерация.

Комбинираните опити слагат под въпрос научната доктрина, че остаряването е в следствие от генетични разновидности, които отслабват нашата ДНК като основават хранилище за развалени клетъчни тъкани, водещо до утежняване, заболявания, гибел.

ДНК-то в клетките може да бъде обсъждано като хардуера на човешкото тяло, а епигеномът е самият програмен продукт. Епигеномите са протеини и химикали, които са върху всеки ген, считат от Националния институт по проучване на човешкия геном.

" Впечатляващото изобретение е, че има аварийно копие на софтуера в тялото, което може да задействаме. Показваме по какъв начин софтуерът се скапва и по какъв начин може още веднъж да накараме системата да работи, тъй че да се възвърне способността на клетката да разчита генома вярно още веднъж ", твърди Синклер.

" Без значение е дали тялото е на 50 или на 75 години. Веднъж, когато стартира процесът на регенирация, то тялото ще си напомни по какъв начин да се обновява и да бъде още веднъж младо, даже и към този момент сме остарели и заболели ", счита той.

С помощта на учени Синклер и екипът му в Харвард съумяват да състарят тъкани в очите, мозъка, мускулите, кожата и бъбреците на мишките. Техните мишки на една година са състарени до двегодишни.

Следващата стъпка е противоположният развой към подмладяване на мишките.

Той поучава хората да ядат главно растителни храни, да спят задоволително, а стресът да бъде понижен оптимално. Добре е най-малко три пъти седмично да се вършат извършения по най-малко 10 минути, с цел да може мускулната маса да се поддържа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР