Стърчащи, метални шини пукат гуми на прохода на републиката. Заради

...
Стърчащи, метални шини пукат гуми на прохода на републиката. Заради
Коментари Харесай

Метални шини пукат гуми на Прохода на Републиката

Стърчащи, железни шини пукат гуми на прохода на републиката. Заради интензивния трафик през Хаинбоаз фуга на мост по трасето е аварирала. Кога ще бъде ремонтиран пътя и какъв брой са потърпевшите, ревизира Мартин Георгиев.
Такова е положението на тази фуга, която свързва мост с пътя на прохода Хаинбоаз, край село Вонеща вода. Според полицията – по този начин е от лятото.
„ Ужасни шумове се чуват трясъци - на гуми, шаси, ходови елементи, тук на самия завой. Съединенията са доста неприятни и от тях стърчат железни железа и хората се оплакват”, споделя Георги Николов от село Вонеща вода. Най-голямата пролука доближава широчина от 40 сантиметра.
По този мост, където е развалената шина, през която минават тежкотоварни коли, могат да се видят елементи от леки коли, тасове, части от разнообразни типове гуми.
От регионалното пътно ръководство научиха от нас за казуса.
„ До този миг, в Областно пътно ръководство не са постъпвали сигнали или разпоредби от регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи, съответно за фугата до Вонеща вода, както и от жители. Не са установени стърчащи железни шини, детайли на диталатационната фуга, както се твърди, че основават непосредствена заплаха за възникването на пътно-транспортни произшествия”, съобщи Петя Каразахова, шеф на Областното пътно ръководство във Велико Търново.
Причината за отварянето на фугата, съгласно пътната организация, е несъобразената скорост. В този сектор ограничаването е 50 км/ч. Често обаче то не се спазвало.
„ При съблюдаване на ограничаването, съществуващата щета в диталационната фуга, не би довело до възникването на сходни инциденти”, споделя още Каразахова.
От АПИ, към този момент са почнали разчистване на Прохода и подготовката му за зимния сезон. Обещават, че в най-скоро време и фугата ще да бъде затворена. А съгласно локалните – тази работата не била комплицирана.
„ Не е доста сложен този ремонт. Трябва един самосвал асфалт. Компетентните хора могат…но – безобразно е, наистина”, разяснява Георги Николов.
„ Надявам се, че до края на тази седмица, най-много до другата – ще бъдат изпълнени”, дадоха обещание от пътното ръководство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР