Стара Загора. Започнаха дейностите по разрушаването и изграждането на нова

...
Стара Загора. Започнаха дейностите по разрушаването и изграждането на нова
Коментари Харесай

Стара Загора: Започна ремонтът на компрометираната част от оградата на ОУ „П. Р. Славейков“

Стара Загора. Започнаха дейностите по разрушаването и построяването на нова подпорна стена в южната част на двора на II Основно учебно заведение „ П. Р. Славейков “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Рехабилитацията на каменната ограда се постанова, защото се виждат отвесни пукнатини и рисково наклоняване към улицата, което заплашва здравето и живота освен на учениците, само че и на всички преминаващи по северния тротоар на бул. „ Ген. Столетов “. Очаква се ремонтът да завърши до първия образователен ден.
Настъпилата дисторция на подпорната стена е в резултат на огромната непосредственост на дърветата по нейното продължение, предизвикало ерозия на земната основа под фундамента на стената, поради кореновата система на дървесните типове.
Обновяването на оградата се извършва на сектори, като по този начин се лимитира сриване на земния насип и наклоняване на дърветата към улицата.
Специално за намиране на най-хубавото решение на казуса и опазване на оптимално количество от съществуващата растителност бе основана комисия от специалисти от Общината, Камарата на архитектите, Камарата на инженерите в капиталовото планиране, Съюза на ландшафните архитекти, включваща и учебното управление и настоятелство. Тя имаше за цел да откри най-подходящо решение за справяне с казуса с компрометираната част от оградата, както и опазване на оптимално количество растителност. Членовете на комисията, чийто ръководител е основният проектант на Община Стара Загора арх. Виктория Грозева, предложиха да бъде сведен размерът на короните на осем от дърветата, които са наоколо до стената, както и да се направи проучване на кореновата им система, с цел да бъдат взети ограничения за запазването им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР