Стара Загора. За трети път в старозагорското село Калояновец ще

...
Стара Загора. За трети път в старозагорското село Калояновец ще
Коментари Харесай

Трети празник на картофа ще се проведе в старозагорското село Калояновец

Стара Загора. За трети път в старозагорското село Калояновец ще се състои единственият у нас Празник на картофа. Той ще се организира тази събота - 21 август от 18.30 часа на площада. Програмата планува целият ден да бъде кондензиран с периодично повтаряне на спортна, изложбена и музикална част. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

„ Кулинарни специалитети от картофи “, приготвени от локални домакини, ще вземат участие своеобразното съревнование. Вкусните ястия ще могат да бъдат дегустирани от посетителите. Организаторите от НЧ „ Възраждане 1927 “ с. Калояновец и ПК „ Успех “ с. Калояновец са планували конкурс за „ Детска картофена фикция “ и галерия на „ Картофи с причудливи форми “. Сред изненадите е и съревнование за надяждане с картофени кюфтета.
Музикален привет към жителите и гостите на празника ще насочат оркестър „ Стара Загора “ със солист Доротея Жекова.

„ Всяко семейство отглежда този зарзават в двора си. Той участва на трапезата и зиме, и лете, и в делник, и в празник. Блюдата с него са повече от 3000 и са освен вкусни, само че и потребни. Салати, супи, предястия, съществени ястия, че и десерти – всеки може да разкрие своята кулинарна умелост и дарба “, споделят уредниците.

Събитието се провежда с поддръжката на Община Стара Загора.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР