Стара Загора. За единадесета поредна година Община Стара Загора се

...
Стара Загора. За единадесета поредна година Община Стара Загора се
Коментари Харесай

Стара Загора: За единадесета поредна година Общината се включва в инициативата „Часът на земята

Стара Загора. За единадесета поредна година Община Стара Загора се включва в световната самодейност „ Часът на земята ", която ще се организира на 30 март 2019 година от 20.30 до 21.30 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В знак на съпричастност за по-устойчиво климатично бъдеще и запазване на естествените запаси на планетата, за един час ще загасне художественото осветяване на постройката на Община Стара Загора. Темата на акцията тази година е „ Свържи се с природата “, а неин фокус е опазването на биоразнообразието.
Природозащитната акция стартира през март 2007 година в Австралия. Тогава, в границите на един час, хората показват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови здания и културни монументи.
Всички поданици на община Стара Загора, които желаят, могат да поддържат международната самодейност Часът на Земята, като загасят светлините в домовете си за един час на 30 март, от 20:30 до 21:30.
През миналото десетилетие Часът на Земята се трансформира в най-популярната международна самодейност, с участници от над 170 страни и над 7000 града, с държавни управления и бизнеси – обединени в общи дейности за отбрана на природата и биоразнообразието и справяне с климатичните промени.
В България акцията се организира от 2009 година, като всяка минала година нейните последователи стават от ден на ден. През 2018 година в самодейността взеха присъединяване над 110 общини.
Повече информация можете да намерите тук и тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР