Стара Загора. В града ще се проведе информационен семинар, посветен

...
Стара Загора. В града ще се проведе информационен семинар, посветен
Коментари Харесай

Стара Загора: В града ще се проведе информационен семинар, посветен на ранната диагностика на ревматологични заболявания

Стара Загора. В града ще се организира информативен семинар, отдаден на ранната диагностика на ревматологични болести. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Събитието ще се състои на 19 юли 2019 година в зала „ Фоайе “ на Община Стара Загора от 17.00 часа. Семинарът ще даде старт и на скринингова стратегия за ранна диагностика на ревматични болести. Тя ще включи обзор на 20 души, които са се записали авансово на телефона на „ Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит “ - 0898 86 85 57. Прегледите са предопределени за хора на възраст от 18 до 50 година и целят ранна диагностика на болесттите в млада и работоспособна възраст.
Инициативата е част от Националната акция „ Кажи не на страха, попитай ревматолог “, проведена от Сдружение „ Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит “, с поддръжката на доктор Даниела Дариткова – Проданова, ръководител на Комисия по опазването на здравето към 44-тото Народно заседание, Жени Начева, зам.-министър на опазването на здравето и Националната здравноосигурителна каса.
Данните на АПРА сочат, че слагането на диагноза закъснява приблизително сред 5 и 10 години, а това покачва риска от инвалидизация, освен това в млада възраст. Това се явява разследване от ненавременното разчитане на симптоматиката и закъснелия достъп до ревматолог. В акцията се включват още градовете Бургас, Варна, Пловдив, Смолян, София, Бургас и Русе.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР