Стара Загора. Ученици и студенти ще се включат в празничното

...
Стара Загора. Ученици и студенти ще се включат в празничното
Коментари Харесай

Стара Загора: С празнично шествие ученици и студенти честват 24 май в града

Стара Загора. Ученици и студенти ще се включат в празничното шествие във връзка 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Тази година то ще е от три лъча, които ще се съберат на площада пред Общината.
Първият ще тръгне от парк „ Александър Стамболийски “ (Алана) по ул. „ Свети княз Борис “, централната алея на парк „ Пети октомври “ по бул. „ Митрополит Методий Кусев “ до площада. Вторият потегля от Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “ по южното платно на бул. „ Цар Симеон Велики “, а третият от парк „ Йордан Капсамунов “ (Езерото) по бул. „ Митрополит Методий Кусев “ до площада.
Мажоретките от Центъра за поддръжка за личностно развиване ще подгреят празника с танцови осъществявания.
Тържественото честване ще се организира на две подиуми. На стълбите пред постройката на общинска администрация ще са издигнати хорът на Държавна опера Стара Загора и на Народно читалище „ Родина “, както и общинският духов оркестър. Вдясно от тях ще бъдат формалните посетители, както и номинираните за премиите „ Стара Загора “ и „ Млада Загора “.
На сцената на актуализирания площад ще бъдат музикалните и танцови обединения, които ще вземат участие в празника.
Церемонията ще стартира в 10.00 часа с осъществяване на емблематичното стихотворение „ Аз съм българче “. След това ще прозвучи хорово осъществяване на химна „ Върви, народе, възродени “. Към небето ще полетят балони с буквите от българската писменост.
Под звуците на Националния химн ще бъдат издигнати знамената на България, на Стара Загора и на Европейския съюз.
След формалните приветствия, ще бъдат връчени премиите „ Стара Загора “ и „ Млада Загора “, които се присъждат за достижения в културата, изкуството, образованието и науката.
Поздравления към отличените ще поднесат Вокална група „ Розов свят “ с осъществяването на песента „ Учителко, обичана “, квинтет „ Траяна “, вокална група „ Усмивки “ и солисти от Държавна опера Стара Загора.
Празникът ще приключи с концерт на Детски фолклорен отбор „ Загорче “ и на Общински фолклорен отбор „ Загоре “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР